BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu: 'Türkiye tarihi adım attı'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, vakıf mallarıyla ilgili olarak Türkiye'nin tarihi bir adım attığını söyledi!

Abone ol

Kosova temaslarının son gününde, gazetecilerin, vakıf mallarının iadesiyle ilgili sorusunu değerlendiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bunun tarihi bir adım olduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bu adımların, gazetelerde değerlendirildiği gibi ''azınlıklara jest'' olmadığını ifade eden Davutoğlu, ''Bu bizim açımızdan eşit vatandaş hukukuna sahip olduğumuz vatandaşlarımızın hukuklarının iadesidir'' diye, konuştu.

Bu konuda, Türkiye'nin evrensel hukuk ve vatandaş hukuku bağlamında ne kadar ciddi mesafe aldığını ortaya koyduğunu ifade eden Davutoğlu, ''Biz bütün bu adımları Türkiye'nin vatandaşlarına ve vatandaşlarının Türkiye'ye olan bağlılıklarının doğal sonucu olarak değerlendiriyoruz. Ümit ederiz ki bu önemli adımlar diğer ülkelere de örnek teşkil eder'' dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Özellikle de Balkanlar'da başta Yunanistan olmak üzere, Osmanlı'dan intikal eden vakıf mallarımızın oradaki onların vatandaşı olan soydaşlarımıza iadesinde güzel bir örnek olur. Ama biz bunun karşılıklılık esası üzere değil, dediğim gibi vatandaşlarımızın doğal hukukunun bir parçası olarak bu adımı attık. Epey uzun süren bir çalışmaydı.''

Başbakanının açıklamalarıyla bu konunun netliğe kavuştuğunu belirten Davutoğlu, insan hakları ve hukukun korunması yönünde her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.