BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,51
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu Türkiye-Macaristan iş forumunda konuştu

Başbakan Davutoğlu Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda iki ülke arasındaki işbirliği çalışmalarını anlattı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda iki ülke arasındaki işbirliği çalışmalarını anlattı.

İki ülke arasında İşbirliği Yüksek Konseyi kurulduğunu anlatan Davutoğlu, "Macaristan bizim için ya komşudur, ya da komşudan daha yakındır" dedi.

Türkiye'nin Macaristan ile 2 milyar dolarlık bir iş hacmi olduğunu söyleyen Davutoğlu, Macar işadamlarına seslenerek "Türkiye'de karşılaşacağınız her bürokratik engeli kaldırmak boynumuzun borcudur" dedi.

Devlet adamlarının işadamlarının önünü açmakla mükellef olduğunu belirten Davutoğlu, bunun için en önemli koşulun siyasi irade, hukuki altyapı ve sosyal güvenlik anlaşması olduğunu belirtti.

Macaristan'ın, Türkiye'de vize alanlardan ücret alınmaması kararı aldığını belirten ve bundan dolayı Macaristan'a teşekkür eden Davutoğlu, "İnşallah Türkiye Avrupa Birliği'ne girdiğinde vizesiz bir şekilde birbirimizi ziyaret edeceğiz" dedi.

Son 12 yılda Türkiye'de bir ekonomik mucize yaşadığını, kişi başına düşen mili gelirin 2.500 dolardan 11.500 dolara çıktığını belirterek, Macaristan'ı da bir stratejik ortak olarak gördüklerini belirtti. Türk - Macar dostluğunu önümüzdeki yüzyıllarda birlikte daha büyük başarılara yürüyen bir anlayışa doğru yürüteceklerini söyledi.