BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu: Suriye’deki Türkmenlere yardım edeceğiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Her ne suretle olursa olsun Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize gereken her desteği verme konusunda en ufa...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Her ne suretle olursa olsun Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize gereken her desteği verme konusunda en ufak tereddüt göstermeyeceğiz. Bu kardeşlerimizin geleceği bizim geleceğimizdir. Suriye halkının geleceği, istikrarı, huzuru, barışı Türkiye için hayatidir” dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Faez Amro ile Ankara Palas’ta görüştü.
Davutoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye olarak etnik ve mezhebi fark gözetmeden Suriyeli kardeşlerine evlerini, yurtlarını açtıklarını belirterek, Türkmen kardeşlerinin yanlarında olduklarını söyledi. Davutoğlu, Türkmen Meclisi’nin oluşmasının her aşamasında destek sağladıklarını, destek sağlayacaklarını belirterek "Büyük acı çeken Türkmen kardeşlerimize yardım ettik, yardım edeceğiz. Kim ne derse desin, nereden eleştiri gelirse gelsin, Türkiye Suriye’de izdırap çeken bir despot yönetim karşısında bütün kesimlerin özellikle Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.
2. Cenevre Konferansı öncesinde Suriye Türkmenleri ile Suriye konusunu görüşeceklerini aktaran Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu çalışmaları hakkında bilgi alacağını belirtti. Suriye halkının yanında olduklarını anlatan
Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her ne suretle olursa olsun Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize gereken her desteği verme konusunda en ufak tereddüt göstermeyeceğiz. Bu kardeşlerimizin geleceği bizim geleceğimizdir. Suriye halkının geleceği, istikrarı, huzuru, barışı Türkiye için hayatidir. Burada hiçbir fark gözetmeden bütün kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Amro ise yaptığı konuşmada, 4 milyon Türkmen adına Davutoğlu’na teşekkürlerini ileterek, Suriye halkı olarak zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. Amro, Suriye halkı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne sonsuz teşekkürleri sunduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Suriye’de yaşananlar son yüz yılda yaşanmamış bir dram. Türkiye’nin Suriye politikası insan haklarına dayalıdır. Türkiye’nin yardımları insani tutumdur. Sadece oradaki katliamlara seyirci kalamamıştır.”
Suriye’de yaşanan süreçte Türkiye’nin yardımda bulunduğunu aktaran Amro, şunları söyledi: ”Türk hükümeti Suriye halkına özelikle de Türkmenlere her türlü destekte bulunmuştur. Şartlar zorlaştıkça Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye hükümeti desteğini artırmış, yanında olmuştur. Türk yetkililerine sonsuz teşekkürler.”
Davutoğlu, Suriye’de Türkmenlerin acılarını hissettiklerini söyleyerek, Türkmenlerin eşit olarak Suriye’nin geleceğinde rol oynayacaklarını ifade etti.
(İHA)