BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Rusya Suriye'de IŞİD'i vurmuyor

Başbakan, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının IŞİD'e yönelik olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Bize gelen istihbarata göre Rusya'nın 57 hava saldırısından 55'i Suriyeli muhaliflere karşı yapılırken, sadece ikisi DAEŞ'e karşı yapıldı" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının IŞİD'e yönelik olmadığını söyledi.

İstanbul'da gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, "Bu hava akınları DAEŞ'a karşı yapılmıyor. Bize gelen istihbarata göre Rusya'nın Suriye'deki 57 hava saldırısından 55'i Suriyeli muhaliflere karşı yapılırken, sadece ikisi DAEŞ'e karşı yapıldı" dedi.

Suriye muhalefetinin zayıflamasının IŞİD'in güçlenmesi anlamına geleceğini vurgulayan Davutoğlu, Rusya'dan Türkiye'nin güneyindeki güvenlik kaygılarını dikkate almasını beklediklerini belirtti.

Davutoğlu ayrıca Suriye krizinin bölgesel bir krize dönüştüğünü, bunda en büyük payın esasında BM Güvenlik Konseyi'ne ait olduğunu söyledi.

Başbakan, Suriye'ye yönelik karar tasarılarının geçmişte "Yabancı müdahaleye karşıyız" diyen Rusya ve Çin tarafından Konsey'de bloke edildiğini hatırlattı.

Türkiye'de Rusya'ya yalanlama

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'deki hava operasyonlarının koordinasyonu için Rusya'ya ortak bir askeri çalışma grubu kurmayı önermediğini söyledi.

Dün Rus Interfax haber ajansına bilgi veren Rusya Savunma Bakanlığından bir yetkili bu yönde bir açıklama yapmıştı.

Tanju Bilgiç ise "Rusya Federasyonu makamlarıyla Ankara'da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir" dedi.

Bilgiç ayrıca Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin dün bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını ve Türk hava sahasının bir daha Rus uçaklarınca ihlal edilmemesi yolunda uyarıldığını söyledi.

Türkiye, Rus jetlerinin 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklamıştı.