BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu rüşvet iddialarına sert çıktı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cihanbeyli'de partisinin mitinginde konuştu.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin önünün kesilmeye çalışıldığını söyleyerek o kişiler avuçlarını yalayacaklar diye konuştu. Davutoğlu, kasetleri de hatırlatarak rüşvet iddialarını kabul etmedi.

Davutoğlu, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bugüne kadar girdiği tüm seçimlerde birileri tarafından önünün kesilmek istendiğini belirtti.
 
Buna karşın AK Parti'nin halktan aldığı destekle tüm bu engellemelerin üstesinden geldiğini ifade eden Davutoğlu, "Baktılar ki durdurulamıyoruz, baktılar ki önümüze set çekilemiyor, baktılar ki Çanakkale savaşında omuz omuza yürüyen kardeşlerin kardeşliğine fitne sokulamıyor, bu sefer 3 seçim birden hesap edildi. Yani; şimdiki mahalli seçimler, sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, gelecek seneki genel seçimler. Şimdiden avuçlarını yalayacaklar" diye konuştu.
 
Millete kardeş kavgası dayatarak, ülkenin hızını kesmek isteyenlere inat, 2013'te çözüm sürecinin başlatıldığını dile getiren Davutoğlu, aynı yıl yine başörtüsünün önündeki engellerin, yasakların kaldırıldığını aktardı.
 
"BAŞKA SESE GEREK YOK"
 
Miting alanında toplananlara, "Türkiye'nin dışarıdaki itibarını koruyan, bu anlamda borç defterini kapatan politikalardan razı mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Evet" cevabını alması üzerine, "İşte bu ses bize yeter, başka sese gerek yok. Ne kaset sesleri, ne kahhariye okumalar, ne başka şeyler. Hiçbir sese gerek yok. Bu milletin sesi bize yeter" dedi.

YOLSUZLUK İDDİALARINA SERT ÇIKTI
 
İçeride ve dışarıda bazı mihrakların AK Parti'nin icraatlarından rahatsız olduğu için çeşitli oyunlar sergilemeye çalıştığını anlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Yolsuzluksa, 'Allah bu boğazdan bir lokma haram geçireceğine bu başı bu gövdeden ayırsın' dedik. Kim, ne hesabı soracaksa ona hazırız. Biz, helal bir davayı ancak helal bir lokmayı götürürüz. Allah bize bir zerrecik dahi haram nasip eylemesin ama birileri bir takım iftiralarla üzerimize gelirlerse onlara da şunu deriz; gelin, tüm gücünüz ve kudretinizle gelin. Çanakkale'de ayakta duran o Mehmetçiğin göğsü nasıl bir siperse bizim göğsümüz de bu davada güçlü bir siperdir. Korkmayız, çekinmeyiz, dizimizin dermanı kesilmez. Yeter ki Rabbimizin ve milletimiz yanımızda olsun."