BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu: O resim gözümün önünden gitmiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi’yi kabul etti. Davutoğlu; "Sizin gibi yüreğimiz yandı. O resim güzümüzün önünden gitmiyor" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi’yi kabul etti.

Başbakan Davutoğlu, Aylan Bebeğin babası Abdullah Kurdi’yi kabulünde "Sizin gibi yüreğimiz yandı. O resim güzümüzün önünden gitmiyor" ifadesini kullandı.

BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTI

Sare Davutoğlu’nun selamını da ileten Başbakan Davutoğlu, "Aylan çok küçük yaşta vefat etti ama büyük bir miras bıraktı. O olmasaydı Suriyeli mültecilerin dramını kimse anlayamayacaktı. Eğer biz yüzlerce toplantı yapsaydık, kampanyalar yapsaydık Aylan’ın o resmi kadar etkili olmazdı.

AYLAN'I AİLEMİZ KABUL ETTİK

Kısa süre yaşayıp da arkasında bu kadar güzel bir miras bırakmış bir çocuğa sahip olmak şereftir, onurdur. Aylan’ı, sizleri de bizim ailemiz kabul ettik ve bundan sonra öyle olacak. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hem de bizim öz ailemizsiniz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Abdullah Kurdi, Başbakan Davutoğlu’na mültecilere verilen hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

SİZ BİZİM KARDEŞİMİZSİNİZ

Başbakan Davutoğlu ise şöyle devam etti: "Bu bizim vazifemiz. Yoksa ahirette Aylan’ın huzuruna nasıl çıkarız. Siz bizim kardeşimizsiniz. Arap’ta, Kürt’te, Türkmen’de hepiniz kardeşimizsiniz.

ARAMIZA NİFAK SOKMAK İSTEYENLER VAR

Aramıza nifak sokmak isteyenler hiç bir zaman başarılı olamayacaktır. Tekrar Allah size sabır versin diliyorum. Bu sabırda hep yanınızda olacağız. Artık Aylan ismini bütün dünya biliyor."