BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu o oyuna dikkat çekti!

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Reyhanlı saldırısı ile ilgili maksatlı yayınlara dikkat çekerek uyardı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamasında Reyhanlı saldırısının faillerinin gizlenmeye çalıştığını vurgulayarak "Kimse kafa bulandırmaya kalkışmasın, Reyhanlı saldırısının failleri bellidir. Kimse Reyhanlı'nın gerçek failllerini örtme, hedef saptırma çabaları içine girmesin" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de 100 bin kişinin ölüme neden olanların geçiş döneminde kurulacak hükümette yer almamasının ahlaki bir tutum olduğunu söyledi. Amaçlarının Suriye'deki zulmün biran önce durması ve halkın acılarına son verilmesi olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup Toplantısı'na katılmak üzere Amman'a gitti. Pareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de geçiş hükümeti konusunda prensipte mutabakata varıldığını ifade etti. Eli kana bulaşanların bu süreçte yer almayacağının altını çizen Davutoğlu, Türkiye'nin her zaman diplomatik olarak destek verdiğini, çaba sarfettiğini belirtti.

Değişik formüller konusunda müzakerelerin sürdüğünü anlatan Davutoğlu, "Suriye'deki zulüm biran önce durmalıdır, halkın acılarına son verilmelidir." dedi. Suriye'nin inşaası için yeni bir süreç başlatılması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, herhangi bir geçiş hükümetinin başarısındaki en önemli kriterin ise başta Türkiye'deki mülteciler olmak üzere diğer ülkedeki mültecilere 'artık barış geliyor' düşüncesi, inancını onlara verecek sürecin başlatılması olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE'NİN MESAJI

100 bin kişinin ölümüne neden olanların bu süreçte yer almamasının ahlaki bir tutum olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, Türkiye'nin temel meselesinin ve mesajının açık olduğunu söyledi. Bu mesajda 11 ülkenin de mutabık kaldığını belirten Davutoğlu, kalıcı bir çözüm için diplomatik her türlü çabanın desteklenmesi, yürütülmesi, muhalefetin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıyla ilgili bir soruya ise Davutoğlu, saldırının faili meçhul olmadığını, faillerin yakalandığını hatırlattı. Kimsenin gerçek katilleri örtmeye kalkmamasını isteyen Davutoğlu, Suriye halkına, mültecilere destek verdiklerini ancak teröre bulaşanlara da müsaadenin söz konusu olmadığını vurguladı. Davutoğlu, kimsenin Reyhanlı saldırısıyla ilgili Suriye muhaliflerini zan altında bırakacak bir tutum içinde olmaması gerektiğini ifade etti.