BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.487,76
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu neden adak adadı?

Davutoğlu, kurtarılan rehinlerle ilgili açıklamasında kurbanlar adadığını dile getirdi.

Abone ol

Irak'ın Musul kentinde IŞİD tarafından alıkonulan ve Şanlurfa'ya getirilen 49 rehineyle birlikte özel ''TUR'' uçağı ile Esenboğa Havalimanı'na gelen Başbakan Davutoğlu, sevincini ve mutluluğunu 'Sağ salim gelirlerse kurban adamıştım" diye ifade etti.

"KESİLEN KURBANLAR ÖĞRENCİ YURTLARINA VERİLECEK" 

Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.

Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Aktaş isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul'a nişanlı olarak gittiğini, 2 hafta sonra Kırşehir'de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye'yi beklediğini söyledi.

"BERABER BAYRAM DÜĞÜN YAPARIZ"

Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek, "Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27'sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız" dedi. Aktaş'ın, "Tamam herkesi bekliyoruz" sözlerine, Davutoğlu'nun "Ağasın herhalde" sözleri gülüşmelere neden oldu.