BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu Manisa'da seçim vaatlerini sıraladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Manisa mitinginde halka hitap etti. Davutoğlu AK Parti'nin seçim vaatleri arasında bulunan asgari ücret miktarı için tarih verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'ye gerçek dersi 1 Kasım'da MHP'liler'in vereceğini söyledi. Koalisyon görüşmelerinde, parti tabanlarının isteğine rağmen Bahçeli'nin kendilerine "hayır" cevabı verdiğini ifade eden Davutoğlu, asgari ücretin 2016'yılın başlarında 1300 TL olacağını söyledi.

Başbakan, dün partisinin Manisa mitinginde konuştu. 7 Haziran'da oluşan tablonun gereği olarak koalisyon görüşmeleri yaptıklarını; ancak CHP'nin blok, Bahçeli'nin hayır siyaseti ve HDP'nin ise terör siyasi nedeniyle hükümet kurulamadığını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu;

"Bizde mevki, makam hırsı yok, hizmet hırsı var. Geçici bir fetret dönemi geçirdik ama bu ülkeyi hükümetsiz bırakmadık.Vatandaş 7 Haziran'da uzlaşın, bir araya gelin dedi. AK Parti 7 Haziran'dan sonra birlik siyaseti yaptı, ama muhalefet yanaşmadı.

CHP blok siyaseti, Bahçeli hayır siyaseti, HDP ise terör siyaseti yaptı. Biz birlik siyaseti yaptı.

BAHÇELİ'YE GERÇEK DERSİ MHP'LİLER VERECEK

MHP değil Bahçeli her gittiğimizde 'hayır' dedi. İlk görüşmede 'tabanlarımız yakın' dedik. Bahçeli , 'hayır' dedi. Seçim hükümeti kuralım dedik 'hayır' dedi, erken seçim kararı alalım dedik 'hayır' dedi, seçim hükümetine bakanlar konusunda 'hayır' dedi. Hayırdan başka bir şey bilmiyor. Memlekete hükümete lazımdı. Terör tehdidi vardı. Bu ülkenin dertleriyle dertlenen MHP'li kardeşlerim Bahçeli'nin siyasetini hiçbir zaman benimsemedi. Terörle mücadele edin diye yıllardır söyleyen Bahçeli, şimdi kayıp. Bahçeli 2002'de de bırakıp gitmişti ona gerçek dersi MHP'li kardeşlerim verecek.

HDP TERÖRLE SELFİE ÇEKMEKTEN VAZGEÇSİN

HDP ise 8 Haziran'dan itibaren silahlanmaya, ayaklanmaya başladı. Bu terör siyasetine askerimiz, polisimiz, vatandaşlarımız katledilince hak edilen cevabı verdik. Bu puslu havadan istifade etmek isteyen çakallara izin vermedik. Terörist telsizden, halkı canlı kalkan yapın dedik. HDP'ye diyoruz ki terör örgütüyle selfie çekmekten vazgeç de meşru siyaset zeminine gel.

Şu 4 ay gösterdi ki milletin karşısına tek başına iktidar iddiasıyla çıkabilecek tek parti AK Parti'dir. AK Parti için mesele şahsi mesele değildir. Mesele memleket meselesidir. Onlarda devlet yönetme yüreği yok.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI 2016 BAŞINDA

Asgari ücreti hemen 2016 başında 1300 TL'ye çıkartacağız. AK parti diğer partilere benzemez. Söz verdiğinde mutlaka gerçekleştirir.

Emeklilerin maaşına yıllık bin 200 lira ek katkıda bulunacağız. Böylece diğer eklerle birlikte yıllık katkımız artıyor. Bağ-kur emeklilerimize gelirsek; prim kesintilerini yüzde 10'a indirmiştik, kaldırıyoruz.

FAİZSİZ KREDİ, POLİSLERE EK GÖSTERGE, GENÇLERE DESTEK!

Faizsiz kredi vereceğiz esnafımıza 30 bin liraya kadar. Şimdi bir taahhüdümüz var ki dünyanın hiç bir yerinde görülmeyebilir; Manisalılara diyoruz fabrika kuracaksanız projenizi getirin, arsanız da fabrikanız da bizden.

Polis kardeşlerimizin 2 bin lira olan ek göstergesini, 3 bin liraya çıkaracağız.

Gencimizin cebine 50 bin lira sermaye vereceğiz. Ama yetmezse 100 bin lira da faizsiz kredi veriyoruz. Teminat istemiyoruz, gencimizin teminatı devlettir. Üç yıl vergi istemeyeceğiz. Böyle bereketli bir devlet olur mu? AK Parti iktidara geldiği zaman olur.

Gençlere ücretsiz internet hizmeti vereceğiz. Gençlerimiz için pasaport harcını da kaldıracağız."