BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Koalisyon görüşmeleri haftaya başlıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da yaptığı açıklamada koalisyon görüşmelerine haftaya başlanacağını söyledi ve üç partiyle de görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da yaptığı açıklamada koalisyon görüşmelerinin 'haftaya başlayacağını' söyledi.

Davutoğlu, AKP'nin verdiği iftarda yaptığı konuşmada "78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız" dedi.

Konya'da yerel bir televizyon kanalına da konuşan Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için HDP'yi de ziyaret edeceğini belirtip şu ifadeleri kullandı:

"Görünen o ki ya MHP ya CHP yönünde bir tercih, bir atmosfer oluşuyor. Bunun hakkını vermeye çalışacağız. Üç tarafla görüşeceğiz ama iki tarafla koalisyon müzakereleri ön yargısız bir şekilde başlayacak."

TBMM Başkanlığı seçimlerinin 'herkes için bir işaret verdiğini' kaydeden Davutoğlu, "Meclis seçimleri şunu gösterdi: Türkiye'nin siyasetinin öznesi AK Parti'dir. Evet tek başına iktidar değiliz ama bizim söz sahibi olmadığımız her hangi bir gelişme olmaz Türkiye'de" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında tampon bölge oluşturma konusuyla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:

"Türkiye, Suriye'den gelebilecek her hangi bir tehdide karşı da hazır durumdadır. Son dönemdeki hareketlilik teyakkuz hali bir hareketliliktir. Hemen bir müdahaleden daha çok Türkiye'yi tehdit edebilecek duruma karşı hazır olmaktır. Savaşı istemeyiz, ama etrafımızda bir çok savaş cereyan ediyorsa, onlar orada bize bulaşmaz diye rehavet içine de giremeyiz."