BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: Kimse başörtüsüne el uzatamayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde konuştu.

Abone ol

Kahramanmaraş'ta toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bilinsin ki bu topraklarda bir daha kimse kıyafeti, inancı ve düşüncesi dolayısıyla tahkir edilmeyecek, kimseye zulüm yapılmayacak, kimseye işkence yapılamayacak. Her bir vatandaşımız, onurla ve başı dik bir biçimde bu topraklar üzerinde vatandaşlık haklarını kullanacak." dedi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Bilinsin ki bu topraklarda bir daha kimse kıyafeti, inancı ve düşüncesi dolayısıyla tahkir edilmeyecek, kimseye zulüm yapılmayacak, kimseye işkence yapılamayacak. Her bir vatandaşımız, onurla ve başı dik bir biçimde bu topraklar üzerinde vatandaşlık haklarını kullanacak.

BU TOPRAKLARDA KİMSE ZULÜM YAPAMAYACAK

Bu senede ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük verildi. Sütçü İmam'ın hayalindeki memleket bu, onun yaptığı gibi başörtüsüne uzanan ellere haddini bildirdik. Bilinsin ki bu topraklarda kimseye zulüm yapılmayacak. Her bir vatandaşımız başı dik bir şekilde vatandaşlık haklarını kullanacak.

İnşallah 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü bir Türkiye'ye herkes hazır olsun. Onun için ilk hedefimiz 2015 seçimlerini başarıyla tamamlamaktır."

KILIÇDAROĞLU DİYOR Kİ...

Kılıçdaroğlu, diyor ki Cumhurbaşkanlığı'nın 29 Ekim resepsiyonuna giden kirlenir. Bu ne demek biliyor musunuz? Cumhurbaşkanına yüzde 70 oy veren Kahramanmaraşlılara kirli demektir. Seçtiğiniz Cumhurbaşkanına sahip çıkacak mısınız? Rahmetli Celal Bayar Çankaya Köşkü'ndeyken darbeciler, bir sabah onu alıp neredeyse sürükleyerek Yassı Ada'ya götürdüler. Bu CHP o zaman ne yaptı biliyor musunuz? Çankaya Köşkü'ne sürülen lekeye alkış tuttu. Cumhurbaşkanı'nın verdiği resepsiyona gitmek bu halkın iradesine saygı duymaktır.

BİZE ÇOK OLDUNUZ DİYORLAR

Suriye'de Filistin'de Somali'de zalime karşı mazluma sahip çıkmamızdan razı mısınız? Yetimlerin başını okşamamıza razı mısınız? Baktılar ki aynı Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyeti de herkese sahip çıkıyor, onları koruyor. Hemen içimizde olaylar çıkarmak istediler. Buna izin verecek misiniz Kahramanmaraşlılar? Bize çok oldunuz diyorlar, bilsinler ki biz daha çok olacağız. Biz daha yolun başındayız