BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu kemer sıkmak için talimatı verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliyi Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaparak devlet mallarına ilişkin envanter talimatı verdiği açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Devletin elindeki sosyal tesisler, lojmanlar, konutlar ve en önemlisi bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması talimatı verdim'' açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, devletin şans oyunları alanından tümüyle çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Maliye Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Davutoğlu, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya gelişinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından karşılandı.

İSRAFA GEÇİT YOK 

Toplantı sonrası açıklama yapan Davutoğlu, şunları söyledi:

''Kayıt dışıyla mücadele konusunda bir stratejik plan hazırlanması talimatını verdim. Devletin elindeki sosyal tesis, lojman, konutlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması yapılacak. Devlet personel sistemi gözden geçirilecek, taşıt ve bina kiralarının aşağı çekilmesi için çalışılacak. Personel ihtiyacından kaynaklanan artışın ülkenin ekonomik dengelerini sarsmaması, ayrıca personelin etkin kullanımı, niceliksel artışı değil, niteliksel katkısının göz önüne alınması lazım. Bunun için personel sisteminde de ciddi bir gözden geçirme hamlesine ihtiyaç var.

Devletin belli alanlardan çekilmesi artık bir zarurettir. Devlet, şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir. Dolaylı ve dolaysız vergilerdeki orantısızlık giderilecek. Önümüzdeki Ekim ayı muhtemelen, ama en geç Kasım ayında kayıt dışı ekonomiyle mücadele stratejimizi açıklayacağız. Yıl sonuna doğru da bütün bu çalışmaları tamamlayıp kamu emlaki ve kamuda yapılacak tasarrufla ilgili nihai bazı adımları atacağız. Kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde de çok ciddi, kapsamlı bir tedbir düşünüyoruz. Onu zamanla paylaşacağız. Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar. Kamusal alanda yapılabilecek reformlar için belli bir vergi düzeyini tutturmamız ve bunu adil, eşit bir şekilde uygulamamız lazım.''