BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu kararlılığı ilan etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çözüm sürecine ilişkin kararlılığa vurgu yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Çözüm sürecinde önemli mesafe katettik, kimse kararlılığımızdan şüphe etmesin'' dedi.

Davutoğlu, AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de siyasetin yeniden inşa edildiğini, her alanda önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin, dünyada saygı gören bir ülke olmayı başardığını ifade eden Bakan Davutoğlu, ''Son 10 yılda yaşanan sessiz devrimin arkasında milletimize duyduğumuz güven ve hiçbir zaman sarsılmayacak öz güvenimiz var'' dedi.

Türkiye'nin sadece kendisini düşünen bir ülke olamayacağına dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Sadece kendimizin geleceğini düşünme lüksümüz yok. Bu millet sadece kendi geleceğini inşa etmiyor. Dünyanın her bir köşesinde yönünü buraya dönmüş olan bizlerden medet bekleyen, bir şeye ihtiyaç hissettiğinde, 'Güçlü bir Türkiye var' diyen onlarca ülkenin gözü üzerimizde. Bize doğudan bakan gözle batıdan bakan gözün arasında fark yok. İki göz de şunu söylüyor, 'Anadolu'da öyle bir devlet var ki her sıkıştığımızda bize yardıma koşacak, güçlü bir devlet var.' Neden biliyor musunuz? Onlar, bize, bu topraklarda olanlara acziyeti yakıştıramıyorlar. Onlar bizim her şeye gücümüzün yeteceğini biliyorlar. Somali'ye vardığımızda da Kafkaslara gittiğimizde de bunu söylüyorlar.''

-''Prangaları kırma zamanı geldi''-

Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin terör sorununun ortadan kalkması gerektiğini, ülkenin ayaklarındaki prangaları kırması gerektiğini bildirdi.

Terör sorununun, mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Bu milletin arasına fitne fesat sokmak isteyenlere inat bu işi çözmeliyiz. İnşallah bu bela bitecek. 30 yılda 30 bin cana, 300 milyar dolara mal olan bu sorunu çözmeye razıyız. Çözüm sürecinde önemli mesafe katettik, kimse kararlılığımızdan şüphe etmesin. Biz, her komşu ülkenin sınırlarına saygı göstererek ülkemizi daha da güçlendireceğiz. Hiçbir engel tanımıyoruz. Bu millet öyle bir kenetlenecek ki herkes görecek. Diyarbakır'ın Ulu Camisi ile Uşak'ın, Bursa'nın Ulu Camisi arasında fark yok.''

AK Parti hareketinin sadece Türkiye'de değil dünyada izlendiğini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dermanımızın bitmemesi gerek. Çünkü bizim devletimiz, 20. yüzyılda konjonktürel şartlardan çıkmış bir devlet değil. Bizim devletimiz, değerleri tarihin derinlerine giden, aziz bir mirasın takipçisi olan hareketin devamı. Gönülden gönüle konuşamayanlar, bizim Somali'de, Myanmar'da, Gazze'de, Suriye'de, Bosna'da, Afganistan'da yaptıklarımızı anlayamaz. Türkiye'nin her santimetrekaresinde 75 milyonla gönülden gönüle, Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kafkasya'da, Orta Asya'da Afrika'da gönülden gönüle konuşuruz. Bize 'Neden Suriyelilere kapıları açtınız?' diye soruyorlar. Çünkü bizim gibi gönülden gönüle konuşamıyorlar.''

Toplantının ardından, Uşak Arkeoloji Müzesi'ne geçen Davutoğlu, Müze Müdürü Sabiha Pazarcı'dan sergilenen eserlerle ilgili bilgi aldı.

Çakaloz Cami, Burmalı Camisi ve Ulu Cami'yi ziyaret eden Davutoğlu, İsmet Paşa Caddesi'nde esnafla bir araya geldi.