BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu: İstifa eden HDP'liler ellerine verilen metni okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün geçici seçim hükümetinden istifa eden iki HDP'li bakanın daha sonra partilerinin genel merkezinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Davutoğlu, "Yakıştıramadım. Ellerine verilen metni okudular" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün geçici seçim hükümetinden istifa eden iki HDP'li bakanların daha sonra partilerinin genel merkezinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Davutoğlu, "Ellerine verilen metni okudular" dedi.

Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye'de siyaseti Kandil'in ya da perde arkasındaki bazı aktörlerin yönetemeyeceğini söyledi.

Davutoğlu, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca'nın istifaları sonrası yaptığı açıklama ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Daha sonra yaptıkları açıklamayı kendilerinin yazmadığı ortada...Zira içerdeki (Bakanlar Kurulu"ndaki) üslup ile dışardaki üslup taban tabana zıt...Birden HDP Genel Merkezi'nde kimlik değiştirmişcesine açık şekilde Cumöhurbaşkanımıza ve bana hakaret etmelerini kendilerine yakıştıramadım.

"Cizre'deki olayları bahane olarak gösterdiler'

Başbakan Davutoğlu, Doğan ve Konca'nın kendi iradeleriyle hükümete girdiğini, yine kendi iradeleriyle hükümetten ayrıldıklarını belirtti.

Davutoğlu, Doğan ve Konca'nın Bakanlar Kurulu'nda medeni bir açıklama yaptıklarını ve Cizre'deki olayları bahane olarak gösterdiklerini kaydetti.

Bakanlar Kurulu'nda bazı bakanların Doğan ve Konca'nın ardından söz almak istediğini, buna izin vermediğini vurgulayan Davutoğlu, "Cizre ve Varto'da niye hendekler kazıldı, mayınlar ve patlayıcılar döşendi, uzun namlulu silah kullanıldı? Operasyonu nasil tenkit edersiniz? Ortada zihniyet farkı var" diye konuştu.

İstifa kararı sonrası dün HDP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ali Haydar Konca, "çözüm masasının devrildiğini, 90’lı yılları aşan ve sıkıyönetim dönemlerini aratan savaş konseptinin maalesef devreye konduğunu" söylemişti.

HDP'li iki bakanın istifaları sonrası Avrupa Birliği Bakanlığına Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığına ise Cüneyd Düzyol atanmıştı.