BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu ile birlikte MHP eriyecek!

A Haber’de konuşan Prof. Dr. Medaim Yanık "Size bir kehanette bulunayım. Davutoğlu ile birlikte MHP eriyecek" dedi...

Abone ol

A Haber’de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan ‘Yüzde Yüz Siyaset’ programının dün akşamki konukları AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medaim Yanık ve Avukat Kezban Hatemi’ydi. Yeni Türkiye’nin kodlarının tartışıldığı programda Prof. Dr. Medaim Yanık’ın açıklamaları dikkat çekti.

‘ERDOĞAN’IN KARARLILIĞINDA ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEVAM ETTİRECEK’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın kararlılığında çözüm sürecini devam ettirecek. Davutoğlu yeni imkanlar da getirecek. Erdoğan çözüm sürecinin dayanağıydı. Neden? Türkiye’de ortalama insan şundan emin olmak ister. Sürecin, memleketin hayrına yapılmasından. Bakıyorlar Erdoğan’a, Anadolu çocuğu, bu toprakların lideri. Hem de cesur. Aynı güvenoyunu Davutoğlu da alır. Hatta Davutoğlu’nun kullandığı dil itibariyle Türk kimliğine duyarlılığı olan kişiler Davutoğlu’na daha güçlü itibarda bulunur.

‘DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE MHP’NİN OYLARI ERİYECEK’

Size bir kehanette bulunayım. Davutoğlu ile birlikte MHP eriyecek. Göreceksiniz MHP Davutoğlu’na karşı çok sert bir tutum geliştirecek. İkinci kehanetimi söyleyeyim: Kürtlerden AK Parti’nin aldığı oy da artacak. Davutoğlu’nun medeniyet tahayyülünde farklı etnik kökenleri birleştiren bir kavram algısı var. Erdoğan ile Davutoğlu’nu karşılaştırmak yanlış. İkisinin uyumu Türkiye’ye çok iyi bir yönetim kalitesi sağlıyor.