BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu-Gül polemiğine AK Parti'den ilk yorum!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan taziye polemiğini "İletişim kazası olmuş olabilir' diye değerlendirdi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan taziye polemiğine AK Parti'den ilk değerlendirme geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  polemiği "İletişim kazası olmuş olabilir' diyerek yorumladı.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara katliamı sonrası HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak taziyelerini iletmesine Başbakan Davutoğlu, "Taziye iletilecek makam Başbakanlık'tır" diyerek tepki göstermişti. Davutoğlu'na ofisinin resmi twitter hesabından yanıt veren Gül ise HDP'nin yanı sıra katliamda mensuplarını kaybeden diğer siyasi parti ve sivil toplum kuruulşlarını da arayarak taziyelerini ilettiğini açıklayarak yanıt vermişti.

"İLETİŞİM KAZASI OLMUŞ OLABİLİR"

Habertürk TV'de çıktığı canlı yayında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yaşananları 'iletişim kazası' olarak nitelendirdi.

Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın 11'inci Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Taziyenin acıyı paylaşmak şeklinde olduğunu düşünüyorum. İletişim kazası olmuş olabilir. Başka kesimleri de aramışlar. Başbakanlığı aramak sayın 11'inci Cumhurbaşkanımızın kendi takdiridir. 11'inci Cumhurbaşkanımızın etraftaki gelişmelerden ne kadar üzüntü duyduğunu biliyoruz. Kendisi ile ilgili polemik yürütülmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Sayın Başbakanımız da kendi dileğini dile getirmiştir. Polemik üretmeye çalışanlar AK Parti tarafı olmaz."

'ESAD'LI GEÇİŞ İMKANSIZ'

Çelik, Türkiye 'nin Suriye'de Esad'lı geçiş sürecini kabul ettiğine ilişkin iddialar hatırlatılınca ise "Bu saatten sonra Esad'lı geçiş olabilmesi imkansıza yakın. Türkiye Esad'lı geçişi imkansız görüyor" dedi.