BIST 9.558
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.479,65
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu FETÖ davasına müdahil oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mersin merkezli Paralel Yapı davasında müdahil oldu. Mahkeme heyeti, 13 Ekim 2015'te görülen duruşmada yayın yasağı kararı almıştı.

Abone ol

Mersin merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 70 sanığın yargılandığı davaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da müdahil olmak için başvuru yaptığı öğrenildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın müşteki avukatlarından Murat Altındere, yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, avukatı aracılığıyla dosyaya müdahillik dilekçesi ve vekaletname sunduğunu söyledi.

Sanıklara yönelik "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini devirmeye teşebbüs etme" gibi önemli suçlamaların olduğunu hatırlatan Altındere, "Sayın Başbakanımız, dosyayı yakından takip etmek için davaya müdahil olmak için başvuru yaptı. Sanıklar hakkındaki suçlamalar göz önüne alındığında, Sayın Başbakanımızın müdahil olaması normal bir süreç" dedi.

FETÖ/PYD DAVASI

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl 2 Eylül'de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasının duruşmaları, salonun fiziksel koşullarının yetersizliği nedeniyle 5 güne bölünmüştü. 3 Eylül'de görülen duruşmada, tutuklu yargılanan eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı, emniyet personeli Ahmet Şanverdi, Bekir Kaymakcıoğlu, Erdem Kanmaz ve Hüseyin Avcı hakkında tahliye kararı verilmişti.

Mahkeme heyeti, 13 Ekim 2015'te görülen duruşmada yayın yasağı kararı almış, 14, 15 ve 16 Ekim'deki duruşmalarda sanıklardan sadece 2'si ifade vermiş, aralarında gazeteci Mehmet Baransu'nun da olduğu diğer sanıklar delilleri gördükten sonra daha geniş savunma yapmak için zaman isteyince duruşma 13 Ocak 2016'ya ertelenmişti.

Başka bir dosyanın da buna dahil edilmesiyle sanık sayısının 66'dan 70'e yükseldiği dava bu tarihte yeniden devam etmiş, sanık avukatlarıyla mahkeme heyeti arasındaki usul tartışmalarıyla geçen duruşmaların ardından 18 Ocak'ta 2 sanık daha ifade vermiş, 19 Ocak'ta da müştekilerin ifadelerinin alınmasına başlanmıştı.

Mahkeme, 8 Şubat'taki duruşmada da savcının 18 sanık hakkındaki tutuklama istemini ve sanık avukatlarının, müvekkilleri hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılması talebini reddederek duruşmayı 16 Mayıs'a ertelemişti.