BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu cemaate mektuplarla vurdu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'de cemaatin Türkiye aleyhine çalıştığını, bazı STK'lara şikayet mektupları gönderdiğini söyledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, cemaate yakın bazı isimlerin ABD'de Türkiye aleyhine çalıştığını söyledi. Bakan Davutoğlu, cemaatin ABD'deki Türkiye'yi şikayet eden mektuplar yazdığını ifade ederek, bu insanların nereye hizmet ettiklerinin sorgulanması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin 2015 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Geçici Üyesi olması için New York'ta temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gülen Cemaati'ni eleştirdi.

Davutoğlu, Gülen Cemaati'nin okullarının kapatılması için girişimler olduğu iddiaları hakkında soru soran bir muhabire yanıt verdi:

"Büyük üzüntü duyarak ifade ediyorum: ABD'de bulunan bu okullarla ilgili bazı sivil toplum kuruluşu liderlerinin, yabancı temsilcilere Türkiye'yi şikâyet eden mektuplarını gördüğümüzde, gerçekten nereye hizmet ettiklerini sorgulamak gerektiğini düşündüm. Biz bir taraftan Türkiye'yi tanıtmak için kampanya yürütüyoruz. Diğer yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin imkanlarını kullanarak bu konuma gelmiş bazı sivil toplum kuruluşları şikâyetlerle bu kampanyalara zarar verme hedefini gütmüşlerse, sorgulamak gerekiyor. Eğer Türkiye'ye yönelik kara kampanya yürütülüyorsa, buna karşı tedbir almak hakkımızdır."

"MEKTUPLAR BANA İLETİLDİ"
 
Yabancı yetkililerin Washington ve New York'ta dağıtılan şikâyet mektuplarını kendisine ilettiğini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Beni en çok üzen hususlardan bir tanesi mektupla Türkiye'nin birçok yetkiliye şikâyet edilmiş olmasıdır. Biz geçmişte bu okullara her türlü desteği verdik. Benim yurtdışına gidip de, okulları ziyaret etmediğim hiçbir örnek yok. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla çok kısa süreli ziyaretlerde bile destek verdik. Bu okulların bütün sorunlarını çözmeye çalıştık."