BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu: Bu illerimizi kirletmek istediler

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin'de vatandaşlara seslendi. Davutoğlu; ''Diyarbakır Sur'u, Şırnak Silopi'yi Cizre'yi barikatlarla kirletmek istediler. Biz bu ülkeyi böldürtür müyüz'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin'de vatandaşlara hitap etti.

Güneydoğu'da yaşanan olaylara değinen Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu: Etrafımız bir ateş çemberi, Suriye, Irak yanıyor. Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz ızdırap içinde. Kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. Mardinliyiz, Yeşiltepeliyiz ve Türkiye'nin her yerindeyiz. Allah vatanımızı aziz, milletimizi kudretli, devletimizi şefkatli eylesin.

BU İLLERİ KİRLETMEK İSTEDİLER

Diyarbakır Sur'u, Şırnak Silopi'yi Cizre'yi barikatlarla kirletmek istediler. Biz bu ülkeyi böldürtür müyüz? Bugün sabah Mardin'de eylem planımızı açıkladım.

TERÖR MAĞDURLARINA EL UZATACAĞIZ

Biz bu ülkedeyken, biz 78 milyonun içindeyken yanındayken bu ülkenin birliğine dokunmak isteyenlere asla izin vermeyiz. Kim terör dolayısıyla mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız.

DÜN LONDRA'DA HAYKIRDIM

Dün Londra'da haykırdım, benim milletim 2,5 milyon Suriyeliye kapısını açtı. Biz hanemizle, aşımızla onların yanında olduk.