BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,09
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu Bingöl'de ilan etti: Ülkenin her yerinde...

BİNGÖL'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede net mesajlar verdi, PKK'ya böyle seslendi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bahar aylarıyla birlikte ayaklanmayı diğer illere yayacaklarını iddia eden terör örgütü PKK'ya mesaj verdi:

"İşte buradan diyorum, baharında da yazında da kışında da güzünde de ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de yeni kapalı spor salonunda toplu açılış törenine katıldı. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

HEP BERABER BİZE SALDIRDILAR

-Terörden medet umanlar, elini tetikten çekmeyenler ise hiç iflah olmayacaklar. Şimdi tehdit ediyorlarmış, 'daha önce Cizre'de, Silopi'de, Sur'da terör operasyonlarını başlattık', bahar gelince kuzeye, Bingöl'e, Van'a ve diğer illerimize yayılacaklarmış. İşte buradan diyorum, baharında da, yazında da, kışında da, güzünde de ülkenin her yerinde varız, her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz. Her hafta buradayım, her bahar buradayım, Nevruz'da da buradayım, Hıdırellez'de de buradayım, Kurban Bayramı'nda da buradayım, Ramazan Bayramı'nda da buradayım, Kurtuluş günlerinde de buradayım.

-Biz baharın, şafağın sözcüsüyüz. Onlar, karanlık gecelerin sözcüleri. Onlar, karanlık gecelerdeki kirli ittifakın neferleri, piyonları. Biz ise aydınlık sabahın habercisiyiz. Onlar, sırtlarını Moskova'ya dayayan Stalin'in peşinden, Stalinist anlayışla yürüyenler. Bizler, yüreğimizle Alparslan, gönlümüzde Selahattin, Alparslan'ın çocuklarıyla, Selahattin'in torunlarını bir arada görüyoruz. Herkes sevdikleri ile haşrolacak. Onlar sevdikleri ile biz sevdiğimizle. Sevdiğimiz Bingöl ile yaşamaya da, haşrolmaya da hazırız.

ŞEHİRLERİMİZİ SİLAH DEPOSU HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞANLAR ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİTİRENLERDİR

-Türkiye'nin, bölgenin huzura kastettiler. Huzura kasteden güçlerin taşeronu, piyonu haline geldiler. Bugün Çözüm Süreci'nin durmasının tek sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. 2013 martında 'silahları terk edeceğiz' sözünü verdikten sonra 2014'te, 2015'te ve şimdi 2016'da şehirlerimizi, ilçelerimizi silah deposu haline getirmeye çalışanlar, işte Çözüm Süreci'ni durduranlar da bitirenler de onlardır. Bütün vebal, onların omuzlarındadır.

YENİ ANAYASA

-İnşallah anayasamızı Ankara'da, sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra, refandumda çok daha büyük bir oranla 'evet' diyeceğinizi biliyorum.