BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Bahçeli'ye meydan okudu: Cesaretin varsa

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Grup Toplanısı'nda Dersim ziyaretini eleştiren Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi, meydan okudu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli ziyareti nedeniyle kendisini 'vatana ihanetle' suçlayan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi sert dille yanıt verdi. 

Bahçeli'nin "Dersim isyanının ele başı terörist Rıza’yı sözde seyit ünvanıyla anan Başbakan, bir defa İslam'a, kutsal emanetlere kara çalmıştır" sözlerini hatırlatan Davutoğlu, MHP liderine meydan okudu:

"Tunceli Türkiye'nin bir ili mi? Evet! Gidin cesaretiniz ve yüreğiniz varsa bu sözleri Tunceli'de söyleyin. Orada katledilenlerin torunlarının yüzüne bakarak deyin ki 'dedeleriniz vatan hainiydi.' Ben yarın da 10 sene sonra da Tunceli'de olacağım. Hodri meydan siz de gidin."

KILIÇDAROĞLU'NA YARIN YANIT VERECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir kendisine yönelik 'hakarete varan' sözlerine kayınvalidesinin vefatı nedeniyle yanıt vermediğini söyleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Anne acısı yüreğimi yaktı" diyen muhterem eşlerine hürmeten bugün kendisinden bahsetmeyeceğim. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü tutumuna bakıp ona göre yarın yanıt vereceğim."

ÖĞRETMENLERE VERDİĞİ MÜJDEYİ YİNELEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına öğretmenler günü kutlamasıyla başladı. Davutoğlu dün ilk kez açıkladığı öğretmen atamalarıyla ilgili sözlerini yineledi.

"Ocak ayında 15 bin öğretmen ataması yapılacak."

Başbakan Ahmet Davutloğlu AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.jpg
Davutoğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

G-20 ZİRVESİ DEĞERLENDİRMESİ


G20'de kararlılığımızı ortaya koyduk. 

Siyasi istikrar. Odada olanlar arasında en uzun süreli iktidarı biz temsil ediyorduk. Aynı siyasi kadro ekonomik krize karşı ülkeyi kalkındırmıştı. Bu farkı oluşturan da AK Parti kadrolarıydı. Gurur duyuyorum.

Makro ekonomik istikrar: Makro ekonomik istikrara olmazsa siyasi istikrar zeminini kaybeder. Hem reel sektörü destekleyeceğiz hem de makro ekonomik istikrarı sağlayacağız.

Cari açığa yönelik aldığıız tedbirler sonuç vermiş ve açık görülmemiş oranda azaldı. KOBİ'lere ve istihdam artışına önem vereceğiz.

VAKİT GELMİŞTİR

Bizim siyasetimizin bir tanımı olacaksa o vicdan siyasetidir. Artık dünyadaki eşitsizlik piramidi tersine çevirme vakti gelmiştir. 

İLK TÜRK BAŞBAKAN

Filipinleri ziyaret eden ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olma onurunu yaşadım.  Dünyanın öbür uçu Filipinler'deki insani krizlere çözüm için Türkiye'ye başvuruyorlar. Oradaki barış sürecini bir Türk diplomata emanet ettiler.

BAĞDAT ZİYARETİ

Irak bizim hem dostumuz hem kardeşimiz hem de en önemli stratejik ortağımızdır. Biz hiçbir Iraklı kardeşimize etnik gözle bakmayız.  Biz onlara Kuddul Amare gözüyle bakarız. 

IRAK'LA ORTAK KABİNE TOPLANTILARI BAŞLIYOR

24-25 Aralık tarahinde Türkiye-Irak ortak kabine toplantısının yenisi Türkiye'de yapılacak. Irak'ta herkesin elini taşın altına koyduğu bir yönetim yapısının kurulmasından en çok biz mutlu olduk. 12 saatte tam 17 ayrı görüşme yaptık. Bağdat ziyaretinde Irak'taki bütün gruplarla buluştum.

Irak'ta görülen birlik resmi bizi son derece memnun etti. 

İŞADAMLARINA IRAK ÇAĞRISI

Buradan işadamlarımıza sesleniyorum: Kaygıları tereddütlerin bir yana bırakarak Irak'ın yeniden tesisi için seferber olun. Irak'ın her şehrinde Türk şirketlerini, bizim milletimizin alınterini görmek istiyoruz. 
 
ERBİL TEMASLARI

Biz Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni komşu ve kardeş olarak görüyoruz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.

Erbil'de havalimanından şehir merkezine giderken her yerde bizim şirketlerimizin tabelalarını görüyoruz.
Bizim rüyamız: Bütün Ortadoğu'nun birleşip entegre olmasıydı.

Beşşar Esad bizi dinleseydi Halep de böyle olacaktı. Kendi halkına bomba yağdırmasaydı Gaziantep ile Halep arasında mülteciler gidip gelmeyecek, hızlı tren gidip gelecekti. Biz bunları planlıyorduk.

NE IŞİD'E NE DE ESAD'A BIRAKMAYIZ

Bir gün Halep kurtulacak, Suriye yeniden ayağa kalkacak. O gün aynen Irak'la olduğu gibi Suriye'yle de ortak kabine toplantısını yapacağız.

Ne Suriye'yi ne de Irak'ı IŞİD'e ve Esad'ın zalimliğine terk etmeyeceğiz. 

Bölgeyi kaderine terk edemeyiz. Oraları kendi kaderine terk edersek biz de Anadolu topraklarında huzur içinde oturamayız. 

ERBİL'DEKİ CUMA NAMAZI

Erbil'in büyük bir camisinde cuma namazı kıldık. Hutbeyi hem Türkçe hem Kürtçe hem de Arapça okudu. Yunus Emre'den gelin birlik olalım dedi. Camiden çıkınca kardeşlerimiz bizi kucakladı.

Dilleri yasaklayarak, bariyerleri tırmandırarak kimse bu dünyada kalmaz. Geride bırakacağımız sadece kardeşlik, insanlık olmalıdır. 

JOE BIDEN İLE GÖRÜŞME

Suriye ve Irak başta olmak üzere çokça konuyu ele aldık. Bizim tutumumuz çok açık. IŞİD benzeri yapılarla her zaman mücadele ederiz. IŞİD gitse ITİP gelir. IŞİD'i ortaya çıkaran unsunlar kaldırılmadığı sürece IŞİD gider başka bir örgüt gelir. 

KIBRIS RUM KESİMİ'NE UYARI

Kıbrıs Rum Kesimi'ne çağrıda bulunuyorum: Müzakereleri iyi niyetli yürütürlerse iyi niyetli muhatap bulurlar. Masadan kalkmak çözüm değildir. Kıbrıs'ın güneyinde Türk kesimimin de hakkı olan bölümde sismik arama ve sontaj yaparsa buna da izin vermeyiz.

Bizim de Barbaros gemisi oradan ayrılmaz. Kimse Doğu Akdeniz'i bize kapatamaz.  

YAPSINLAR DA GÖRELİM!

Konuşmasının ikinci bölümende iç siyasete değinen Davutoğlu, hafta sonu yaptığı Erzincan, Patnos, ve Tunceli temaslarını değerlendirdi. Tunceli ziyareti sonrası kendisini ağır dille eleştiren Devlet Bahçeli ise Davutoğlu'nun hedefindeydi.


Diğer siyasi parti liderleri de aynı günde bu üç yere ziyaret yapsınlar da görelim. Birini diğerine düşman etmek istiyenler var ya onlar için söylüyorum:

Kimse kimseyi düşman görmüyor hepsinin gözleri pırıl pırıldı. Tarih ve rabbim benim omuzlarıma bu yükü yüklemişse nasıl ayrımcılık yaparız. Nasıl birinin acısını diğerinin acısıyla kıyaslarım.

ahmet-davutoglu-alevi-dedesinin-elini-opmek-istedi.jpg
AMİR OLAN MİLLETTİR MEMUR OLAN DEVLETTİR

Davutoğlu, cemevi çıkışında elini öpmek isteyen bir Alevi Dede'yle görüntülendiği o resimle ilgili ise şunları söyledi:

O resmin simgesi şudur: Bundan sonra kimse devletin önünde diz çökmeyecek, amir olan millet memur olan devlettir. Diz çökecek olan devlettir, devletin temsilcileridir. 

KILIÇDAROĞLU BENİ ÜZDÜ


Beni üzen iki tavra yanıt vermek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nu eleştireceğim konuşmamda kayınvalidesinin vefat ettiği haberi önüme kondu. Ondan sonra konuşmamı değiştirdik ve daha sonra da onu üzecek tek bir kelime etmedim. Kılıçdaroğlu'nu aradım, nezaketle telefonuma çıktı. Fakat daha sonra Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilere bana hakaret ederek devam etmesi beni üzmüştür. Onun için de sayın Kılıçdaroğlu'na cevap vermeyeceğim.

Cenaze merasiminde bile siyaset yaparak ağır ifadeler kullandı. Muhterem eşlerine hürmeten bugün kendisinden bahsetmeyeceğim. Buradan siyasi liderlere sesleniyorum, gelin üslubumuzu değiştirelim. 

Bütün siyasi liderlere bir çağrıda bulunuyorum: Siyasi üslübumumuzu değiştirelim, bir siyasi ahlak geliştirelim.

Kılıçdaroğlu'nun bugünkü tutumuna bakacağım ona göre cevabına vereceğim.

MİT'LE İLGİLİ İDDİALAR

MİT'le hiçbir zaman bir partiye yada kuruma karşı talimat vermem. Yarın detayına gireriz. 7 Şubat'ta MİT'e dönük iddiaların ardında kim varsa bugün bu iddiaların arkasında da onlar ve CHP vardır.

BAHÇELİ'YE HODRİ MEYDAN

Kendisi ihanet kelimesini çok rahat kullanıyor. Hangi zihniyete sahip çıkıyorsunuz sayın Bahçeli.

Tek parti dönemine sahip çıkmak size mi kaldı? Dersim cumhuriyet için bir çıbandır dendi. Yeni Türkiye anlayışında kimse çıban ya da ur değildir. Her kesim saygıyı haketmektedir.

Bir kesim toptan suçlu ilan edilebilir mi? Bizim karşı çıktığımız zihniyet bu. Gerçek MHP'liler bu zihniyeti kabul etmez.

Bahçeli'ye meydan okuyorum. Tunceli Türkiye'nin bir vilayeti mi? O zaman bu söylediklerini Tunceli'de söyle, cesaretin varsa. Onların hepsi vatan hainiydi de, bakalım Tunceli'ye girebilecek misin?

Benim doğduğum yerin adında 'pir' geçtiği için ismi değiştirildi. Diyarbekir neden Diyarbakır oldu? Bunların hepsini savunacak mısınız sayın Bahçeli? Biraz tarih okuyunuz. Bahçeli İç Anadolu'da sadece şapka yasağına muhalefet ettiği için idam edilen insanları düşünüp tek parti zihniyetini savunsun. İhanet suçlamasını aynen kendisine iade ediyorum.

Ben gelecek hafta istersem yarın da Türkiye'de her kesimden vatandaşımla kucaklaşırım. İşte er meydanı burada. Gerçek milliyetçilik milletin her ferdine sahip çıkmaktır. Bir de yeni bir şey keşfetmiş gibi 10 öneride bulundu. Önerilerinden 7'sini zaten biz yaptık. Ya Bahçeli günaydın. Söylediği şeylerin çoğu zaten yapıldı.

Ben Tunceli'de söylediklerimi İzmir'de Ankara'da da anlatacağım. O bu sözleri Konya'da, Tunceli'de söyleyebilecek mi?

AYNEN İADE EDİYORUM

İhanet suçlamasını aynen kendisine ihanet ediyorum. Ben istersem yarın da Türkiye'nin her kesiminden vatandaşla kucaklaşırım, Er meydanı burada, söyleyin bu söylediklerinizi Türkiye'nin her yerinde.

Yeni birşey keşfetmiş gibi 10 öneride bulunmuş. Alevi sorunlarının çözümü için önerdiklerinin 7'sini biz yaptık zaten. Hadi çadı anlaştınız ama tek parti zihniyetine kapılıp gitmeyin. Milletin yüzüne bakamazsınız! 

'CHP'DEN DUYMAK İSTEDİĞİMİZ BU'

Bu arada Kılıçdaroğlu'na da takdirimi ifade etmeliyim. Irak Türkmenlerini kabulünde 'Sizin idealiniz, bizim idealimizdir, sorunlarınız bizim sorunumuzdur' demiştir. Elhak tebrik ederim. İşte CHP'den duymak istediğimiz sözler bunlar. Kılıçdaroğlu'ndan ricam bir de Bayırbucak Türkmenlerini de kabul etmesidir.

Bahçeli'ye de tek parti zulmüne sahip çıkma diyorum. 'Çatı'da anlaştınız diye tek parti kervanının arkasına takılıp gitme Bahçeli, milletin yüzüne bakamazsın. Ne Doğu ne Güney ne İç Anadolu'nun yüzüne bakmazsın."