BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu: Asla muradınıza eremeyeceksiniz

Başbakan Ahmeet Davutoğlu partisinin Adana'daki mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu partisinin Adana'da düzenlediği mitinge katıldı. Davutoğlu bırada halka hitap etti.

Davutoğlu; ''Eski Türkiye'yi getirmek isteyenler asla muratlarına eremeyecekler'' dedi. Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Karacoğlan'a selam olsun. Adana 1 Kasım'a hazır mıyız? AK Parti Torosların, Akdeniz'in partisidir. 

Şükürler olsun ki, bugün Türkiye dendiğinde kimsenin aklına kaoslar,yolsuzluklar gelmiyor. Geçmişte siyasetçiler sorumsuzluklarıyla Türkiye'yi iflasın eşiğine getirdiler ama biz Türkiye için her zaman alnımızın teriyle çalıştık.

" ASLA MURATLARINA EREMEYECEKLER"

Türkiye özgür iradesiyle karar alamaz, yerli uçağını yapamaz dedi bunlar. AK Parti olarak milletin desteğiyle o günleri geride bıraktık. Bu millet huzurun tadını aldı, artık geriye dönmez. Eski Türkiye'yi getirmek isteyenler asla muratlarına eremeyecekler.

BÜYÜK PROJELER GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Aziz kardeşlerim, biz milletten aldığımız güçle büyük projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Kuzey Kıbrıs adasına su götürdüğümüz proje, dünyada bir ilk. Ana vatanı, yavru vatanla buluşturan ülkenizle gurur duyuyor musunuz ? Küresel bir güç olan Türkiye Cumhuriyeti devletini hep beraber göreceğiz. Türksat 4B uydusunu gönderdik, siz daha ucuza internet kullanın diye.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAALANI OLACAK

İstanbul'un 3'üncü havalimanının imzalarını attık. Dünyanın en büyük havalimanı olacak. Türkiye, dünyada öncü devlet olacak. En kudretli devlet bize yakışır.

Savunmada çok büyük adımlar attık. Yüzde 100 Türk yapımı helikopter kullanıyoruz. Milli-yerli haberleşme uydusunu yapıyoruz. İlk milli uçağımız 2023 yılında uçacak inşallah.

1 KASIM KRTİK TARİH

1 Kasım bütün bu projelerin hayata geçmesi için kritik tarih. Siz istikrar ve huzur için AK Parti ile yola devam diyecek misiniz?

Yeni dönemde bütün belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz. Çocuk büyüyüp, okula gittiğinde bütün kitaplar ücretsiz verilecek, tablet bilgisayarlar verilecek.

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Bütün gençlerimizin sınav stresi yaşamasın diye üniversiteye giriş sınavı sayısını artıracağız. Öğrencilerin hepsine müze kartı vereceğiz. Liseden üniversiteye geçene kadar her gencimize bir spor dalından lisans alabilecek yada bir müzik enstürmanını çalabilecek kadar eğitim vereceğiz. Üniversiteye giden gençler için, hepsinin kalacağı yurtlar olacak.

GENÇLERE ÜCRETSİZ İNTERNET

Bütün gençlerimize ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. Gençlerden pasaport harçları alınmayacak. Okul bittikten sonra çalışma hayatı başladığında anne-babanız kadar yanınızda bizi göreceksiniz. Gençlerimiz bir yerde iş bulursa, bir yıllık maaşını biz ödeyeceğiz. Gençlerimiz iş kurmak istediklerinde devlet 50 bin lira hibe verecek. Ayrıca sermaye lazım derseler, 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz. Gençler işini kurduğunda, ilk 3 yıl vergi alınmayacak. Gençler bu devletin sıcaklığını hissediyor musunuz? Bu Yeni Türkiye'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti. Her vatandaşı bağrına basar, kimseyi siyasi ideolojisine göre yargılamaz.

"DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Biz özgürlüklere sahip çıkacağız, demokrasiye sahip çıkacağız. Onlar gençleri anlamazlar, biz ise gençlere hayat veririz, gelecek veririz. 

Asgari ücreti 1.300 liraya çıkarıyoruz. Ayda 240 liraya herkesi ev sahibi yapacağız.  Çiftçilere de müjdemiz var, yem ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz.  Kırsal kalkınma desteklerini çeşitlendireceğiz. Seracılarımıza verdiğimiz elektriği de ucuzlatacağız. Projesini hazırlayan genç çiftçi kardeşimize 30 bin lira sermaye sağlayacağız. Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Emeklilerimize yılda 1.200 lira ayrıca maaş zammı yapıyoruz. 

"HER ŞEYE HAYIR DİYEN HAYIRSIZ BAHÇELİ"

Bahçeli her şeye 'hayır' dedi. Gelin koalisyon kuralım dedik, hayır dedi. Bize destek verin dedik, hayır dedi. Evet, her şeye 'hayır' diyen hayırsız Bahçeli.