BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: İhanet ettin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ardahan mitinginde konuştu, hedefinde Selahattin Demirtaş vardı.

Abone ol

Demirtaş'ı ismini koyan dedesine ihanet etmekle suçlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hedefindeki isme "Hacı dedenin gittiği Kabe'yi Taksimle karşılaştırmaya kalktın. Önce Hacı dedene hürmet et milletin dinine imanına hürmet et, sonra milletin huzuruna çık." diyerek tepki gösterdi.

Meydanlarda Selahattin polamiği devam ediyor. Taksim meydanının işçiler için kutsal olduğunu Kabe örneğiyle açıklayan Demirtaş, şimşekleri üzerine çekti. Demirtaş'a bir daha adıyla anmayacağını söyleyen Davutoğlu'na Demirtaş'ın onu ciddiye almadığını söylediği yanıtı çok konuşulmuştu. 

Davutoğlu, Ardahan'dan bir kez daha HDP liderine yüklendi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ardahan mitinginde konuştu. Burada halka seslenen davutoğlu, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu, hükümetin çalışmalarını anlattı:

2'DE 2 İSTİYORUZ

Ardahan'ı da Türkiye'yi de kucaklayan tek parti AK Parti'dir. Ardahan'dan ikide iki istiyoruz. Birileri kimlik politikaları ile ayrıştırmak isteyebilir. Onların karşısında Ardahan da Türkiye de tek yürek.

BAŞ EĞMEYİZ

Biz herkesle tarihi konuşuruz ama hiçbir güç karşısında baş eğmeyiz. Bu tarih eğer yazılacaksa, Kafkas tarihi, Ahıska Türklerini de konuşmak lazım. Yiğit Ahıskalıların bir gece yarısı trenlere bindirilip nasıl Sibirya'ya gönderildiğini de konuşmak lazım.

İSMET İNÖNÜ TÜRKİYE'YE SIĞINAN 146 AZERİYİ RUSLARA TESLİM ETTİ

Kılıçdaroğlu dün burada Suriyelilerden bahsetmiş şikayet etmiş. 1944 yılında 146 yiğit Azeri Iğdır'a köprüden bu tarafa geçti albayrağın altında ölmek istiyorum diye sığındılar. Bizi düşmana teslim etmeyin siz öldürün diye yalvardılar. Kılıçdaroğlu'nun büyük şefi İnönü, 146 Azeriyi Ruslar'a teslim etti.

SEN ÖNCE ŞİŞLİ'YE BARIŞ GETİR

Ortadoğu'ya barış getirecekmiş önce sen partine barış getir, CHP kaç parça. Sen Şişli'ye barış getiremedin. Nereye barış getireceksin. Ardahan'a ne yaptılar dedi?  El insaf. Ardahan'lılar bilir ne yaptığımızı.

DEDENE İHANET ETTİN

Bir başkası da Demirtaş, hani şu Kudüs Yahudilerindir diyen adam. Ben de ona dönüp Selahattin demeyeceğim dediğimde lafı değiştirip, hacı dedem koydu demiş. Ona saygımız sonsuzdur. Selahattin ismini iyi niyetle koymuştur. Ama sen o isme ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kabe'yi Taksimle karşılaştırmaya kalktın. Önce Hacı dedene hürmet et milletin dinine imanına hürmet et, sonra milletin huzuruna çık.

ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Ardahan'da bölünmüş yol var mıydı? 62 km yol yaptık. Onlar konuşur AK Parti yapar. Doğalgaz var mıydı? Kim yaptı. Ardahan'da Organize sanayi var mıydı? Kim yaptı? Atık su arıtma tesisi var mıydı? Kim yaptı?

NE TALEP EDİLİYORSA YAPILACAK

Tarıma toplam 70 milyar TL destek verdik. Desteklediğimiz ürün sayısını 59'a çıkardık. Ardahanlılar tarım ve hayvancılık alanında ne talep ediyorsa yerine getirilecek. Kimsenin şüphesi olmasın.