BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.498,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Başbakan Davutoğlu masasındaki son seçim anket sonuçlarını açıkladı. Davutoğlu AK Parti son oy oranını gazetecilerle paylaştı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi elindeki son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 43'ün altında değil.

BM Genel Kurulu toplantısı için ABD New York’ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini takip eden yazarlara hem New York’taki görüşmelere hem de Türkiye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

SON SEÇİM ANKET SONUÇLARI

‘ANKETLER 43’ÜN ALTINDA DEĞİL’

Davutoğlu, gazetecilerin "7 Kasım seçim sonuçlarına göre seçmen tercihlerinde değişim var mı? Anketlerden ne gibi rakamlar geliyor?" sorusuna böyle yanıt verdi:

"Anketlerde AK Parti’den kayan oyların geri döndüğüne dair işaretler var. Değişik anketler var. Hiçbirisi yüzde 43’ün altında değil, yüzde 44 olan var... Yani trend değişmeye başladı. Mesele oy oranı değil de Meclis’e 4 partinin girmiş olması. Geçmişte daha az oy oranı ile daha fazla milletvekili çıkarılıyordu. Şu anda daha olumlu bir trend var. Gelen her anket sonucu, bir öncekinden daha iyi bizim açımızdan."

"KANDİL İLE ŞEHİR ARASINDAKİ İRTİBATLARI KOPARDIK"

Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada “Terörün belini kırdık” sözüne açıklık getirdi:

"Kandil, kırsal kesim, mezarlıklar adı altındaki yapılar vs. ile şehir arasındaki irtibatları kopardık. Diyarbakır’dan kaçırılan bir grup gencin Kandil’e ulaşması mümkün değil artık. Kandil’de eğitilip Türkiye’ye gelmesi de mümkün değil. Geçenlerde PKK’lıların “Artık insan kaynağı bulamıyoruz” diye yakınmaları boşuna değil. Ama en önemlisi ve PKK’yı en fazla şaşırtan şey, halk harekete geçmedi. Terör örgütü bekledi ki halk kendilerine destek olacak, kitlesel destek verecek. Aksine halk, bu operasyonlara ya açık bir şekilde ya da zımni olarak susarak destek verdi. Bizim için en önemli gösterge bu. Sokağa çıkması için kitleleri tahrik ediyorlardı fakat birkaç yüz kişi dışında sokağa çıkan olmadı. Bu bizim için operasyonun sivil tarafı açısından çok önemli bir gösterge."