BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu A Takımı'nı bugün topluyor!

Seçim beyannamesine son şeklini veren Başbakan Davutoğlu, milletvekili aday listesine son şeklini vermek için A Takımı’nı bugün topluyor. Üst komisyon iki haftalık süreçte listeye son şeklini verecek.

Abone ol

AK Parti'de, 7 Haziran seçimleri için hummalı bir çalışma yürütülürken, gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında bugünden itibaren "liste kampı"na girecek olan A Takımı'na odaklandı.

Dün, AK Parti Genel Merkezi'nde Seçim Beyannamesi üzerinde son rötuşları yapan Davutoğlu, bu kez kurmaylarıyla Üst Komisyon toplantılarına başlıyor. Bugünden itibaren iki haftalık süreçte 550 milletvekili adayından oluşacak liste şekillenecek.

HER DETAY GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Alt ve Ara Komisyonlarda yapılan elemelerin ardından, kalbur üstünde kalan isimler arasından son seçimler yapılacak. AK Parti'yi ve Türkiye'yi 2019'a taşıması öngörülen yeni kadro, Anayasa'dan başkanlık sistemine, çözüm sürecinden paralel yapıyla mücadeleye kadar tarihi süreçleri yönetecek isimlerden oluşacak. AK Parti'de bugüne kadar hassas bir eleme süreci işletildi. Aday adaylığı başvuruları sonrası "temayül yoklaması" yapılarak, 6 bin 223 kişi önce teşkilata soruldu. Temayülü geçen aday adayları bu kez Ankara ve İstanbul'da 12 komisyon tarafından tek tek "mülakat"tan geçirildi. Mülakatlar sırasında "kamuoyu araştırmaları" yapılırken, "STK'ların ve kanaat önderlerinin görüşleri" alındı. "Teşkilat tarafından hazırlanan karneler" değerlendirildi. Bu çalışmalar sırasında Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin ve Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığında 4 Ara Komisyon da bir hafta süreyle 2 bine inen aday adaylarını tek tek değerlendirmeye aldı. Komisyonlar, dün itibarıyla raporlarını oluşturarak belirlenen isimleri Üst Komisyon'a sunma noktasına getirdi.  Üst Komisyon, hangi isimlerin, nerelerden aday gösterileceğini de belirleyecek.

68 KİŞİ LİSTEDE YER ALMAYACAK

Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Haluk İpek gibi isimlerinin de olduğu 68 kişi üç dönem kuralına takıldığı için aday olamayacak.

SON ROTÜŞLAR YAPILDI

Davutoğlu'nun Genel Başkan ve Başbakan olarak ilk genel seçimindeki AK Kadrosu, yeni Anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele, ekonomide dönüşüm programları, 2023 hedefleri, yeni Türkiye ve medeniyet tasavvuru gibi tarihi süreleri de yönetecek. Anayasayı değiştirecek bir çoğunluk elde etmeyi planlayan Davutoğlu ve kurmayları, 400 milletvekilliği hedefine uygun yapılanma için son detayları gözden geçiriyor. Davutoğlu, dün de, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında hatırlanan Seçim Beyannamesi üzerindeki son rötuşları yaptı. Genel seçimler için müziklerden bilboardlara, sloganlardan ilanlara kadar büyük bir kampanya hazırlayan Atalay koordinasyonundaki ekip, büyük bir tanıtım kampanyası organize etti. 15 Nisan'da yapılması planlanan tanıtım kampanyasıyla seçimler için süreç başlayacak. Başbakan Davutoğlu, seçim çalışmaları sırasında 60'a yakın ilde mitingler yapacak.

7 NİSAN'A KADAR ÇALIŞACAKLAR

Ara Komisyon'un raporlarını bugünden itibaren bizzat Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon değerlendirmeye başlayacak. 7 Nisan'a kadar 550 kişilik listenin netleştirilmesi planlanıyor. Son karar ekibinde Davutoğlu'yla birlikte; Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Beşir Atalay, Genel Sekreter Haluk İpek, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın olacak. Grup Başkanvekilleri de, mevcut milletvekilleriyle ilgili değerlendirmelere katkı yapacak.

İLK KEZ ÇANKAYA'DA TOPLANACAKLAR

Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakanlığa devredilmesinin ardından ilk kez Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında yarın Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek.