BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu 24 saatliğine Başbakan!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti kongresi yapılmadan Başbakanlık koltuğuna oturacak.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın yemin ederek görevi devralmasıyla birlikte 24 saatliğine Başbakanlığa vekalet edecek. 

Erdoğan sonrası 24 saatliğine de olsa Başbakanlık koltuğuna oturacak isim belli oldu. AK Parti'nin geçtiğimiz hafta yapılan MYK toplantısında alınan karara göre bu kez başbakanlığa, başbakan yardımcılarının yerine Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun vekalet etmesine karar verildi.

ZORUNLULUK YOK, ÖRNEĞİ VAR

Bu arada Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlikte milletvekilliğiyle birlikte başbakanlığı da resmen sona erecek. Ankara kulislerinde takvim belirlenmesinin ardından taammüller gereği Erdoğan'ın yerine başbakan yardımcılarından birinin vekalet edeceği belirtiliyordu. Bu iddialara AK Parti'den de cevap geçikmedi. Buna göre yasal olarak böyle bir zorunluluk yok! Bu nedenle Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevini üstlenecek Davutoğlu’nun, Dışışleri Bakanı sıfatıyla Başbakanlığa vekalet etmesi kararlaştırıldı. Bu durumda 28 Ağustos’ta Abdullah Gül’den görevi devralacak olan Erdoğan, hem başbakanlık vekaletini, hem de yeni hükümeti kurma görevini Davutoğlu’na verecek.