BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  GÜNCEL

Davulcular 'Mehter marşı' ile sahura kaldıracak!

Çorum'da Ramazan boyunca görev yapacak davulculara, sahur vaktinde ''Ceddin Deden'' marşı ile vatandaşları uyandırmaları amacıyla eğitim verilmeye başlandı.

Abone ol

Çorum'da Ramazan boyunca görev yapacak davulculara, sahur vaktinde ''Ceddin Deden'' marşı ile vatandaşları uyandırmaları amacıyla eğitim verilmeye başlandı.Çorum Belediyesi'nce düzenlenen eğitim programı kapsamında, 11 ayın sultanı Ramazan'da kentte sahur vakti davul çalmaya talip olan 46 davulcunun müracaatları kabul edildi. Hem davulcular arasında seçim yapmak hem de korsan davulcuların önüne geçmek isteyen belediye, Ramazan davulcularına bazı kurallar getirdi.

ZURNA YOK DAVUL VAR

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahur vaktinde zurna çalınmasını geçen yıl kaldırdıklarını, bu yıl vatandaşların sadece davul çalınarak sahur vaktinde uyandırılacağını söyledi.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de göz önüne alarak bu yıl Ramazan ayı boyunca görev yapacak davulcuların tek ritmde davul çalmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Candan, 46 davulcuya Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde, belediye mehter takımının mehterbaşı Selahattin Delice tarafından ritm dersi verilmeye başlandığını kaydetti.

Uzun yıllardır mehterbaşı olarak görev yapan Delice de Çorum Belediyesi'nin aldığı kararlar doğrultusunda kentteki bütün mahallelerde aynı makamın çalınacağını belirtti.

DAVULCULARA RİTM DERSİ

Bu kapsamda davulcuların ritm dersi almaya başladığını anlatan Delice, şöyle konuştu:

''Davulcularımız herkesin kulağına hoş gelen Ceddin Deden marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkesin aynı tempoyu tutturmasına çalışıyoruz. Ritmi tutturamayanları saf dışı bırakacağız. Ayrıca geçen yıllar davulcuların pijama ile sokağa çıktıklarına dair şikayetler geldi. Bu kapsamda da davulcu arkadaşlar Ramazan ayı boyunca beyaz gömlek giyip, fes takacak. Bu yıl belli bir disiplin içinde davulcular görevlerini yapacak.''

Davulculardan Murat Malmacı ise belediyenin davulculara yönelik verdiği eğitimin faydalı olacağına inandıklarını dile getirerek, ''Asıl işim tesisatçılık ancak davulculuk da yapıyorum. Hobi olarak başladım, güzel de para kazanıyorum. Babam da davulcuydu. İlk defa böyle bir eğitim veriliyor. Davulcu arkadaşların kendilerini geliştirmeleri için de bu eğitimin yararlı olacağını düşünüyorum'' dedi.

Davulcuların Ramazan ayının ilk gününe kadar eğitimlere devam edecekleri bildirildi.