BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

Daum gitsin diye tehdit mi edildi?

Christoph Daum geldi gelmesine ama sert konuştu. Daum'un canını sıkan şey ise çift başlılık!

Abone ol

Christoph Daum İstanbul'a geldi, ayağının tozuyla Fenerbahçe'yi bombaladı. Kendisinin ve ailesinin hayatının tehlikede olduğu yönündeki iddialara da esprili biçimde cevap veren Daum, Fener'deki tartışmaları çok saçma bulduğunu söyledi.

Daum, DHA'ya yaptığı açıklamada "İki başlılık Fenerbahçe'ye zarar veriyor" dedi. İşte Daum'un sözleri;

"-Başkan Aziz Yıldırım artık karar versin. Kulübü nasıl yönetecek ve kiminle devam edecek? Bir dünya Kulübü olan Fenerbahçe'nin bu kadar zamandır bu konuyla meşgul edilmesi çok saçma. Başkanla yarın oturup herşeyi konuşacağız. Fenerbahçe Kulübü o kadar büyük bir dünya kulübü ki, bunlarla vakit kaybedecek lüksü yok. O gitti, bu geldi, böyle bir şey olabilir mi? Her şey net olmalı. Fenerbahçe gibi bir kulüpte bunlar konuşulamaz. Bunlar sıra dışı konular. Bu olayları ne taraftar, ne kulüp, ne başkan hak ediyor. Dediğim gibi Başkan, artık bu kulübün nasıl yönetileceğine karar vermeli. Aykut Kocaman mı yoksa ben mi?. Bu spekülasyonlara son vermeliler. Bunu açıklamaları lazım ki, artık herkes yoluna baksın.

"TRANSFERDE İKİ BAŞLILIK OLAMAZ"

Hatalar yapıldı ama ben bunu size söyleyemem. Başkanla görüşüp ona teker teker bunları anlatacağım. Ama şu kadarını söyleyeyim, transfer konusu bir hatadır. Eğer ben teknik direktör olarak ipleri elime alamıyorsam, bunda bir hata var demektir. Transfer politikasında 2 başlık olmamalı"

İkibaşlılık Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Bugün benimle yarın başkasıyla bu sorun hep yaşanır.

Bana söyler misiniz? Ben geçen sezon kaç tane transfer yaptım? Sadece 1 tane. Cristian Baroni. Onu dışında bir tane bile oyuncu alamadım. Ne giden Roberto Carlos'un yerine ne de Kazım'ın yerine. Ben ne zaman tranfer konuşmak istediysem Aykut Kocaman yanına iki üç kişi daha alıp beni ikna edip transfere gerek olmadığını söyledi. Yapılan toplantılarda Aykut Kocaman ve arkadaşlarıyla bir araya geldiğimiz zaman ben hep tek oluyordum.

"AYKUT KOCAMAN'IN DEDİĞİ OLUYORDU"

Aykut Kocaman ve yanındakilerin dediği oluyordu. Onlar bir şekilde konuşuyorlardı, bir şekilde ikna ediyorlardı ve ben de çaresiz olarak tamam diyordum. Hiçbir zaman ne sezon başında ne de devre arasında istediğim transferlerin hiçbiri yapılmadı.

"DAUM TEHDİT EDİLDİ Mİ?"

Ameliyat olduğum haberi yalan. Bu her yıl yaptırdığım bir check-up idi. Ameliyat falan olmadım. Turp gibiyim. Sağlığım yerinde."

Daum, "Tehdit edildiniz mi?" şeklindeki soruya ise espiri bir şekilde şöyle yanıt verdi:

"Hayır. Kesinlikle böyle birşey yok. Eğer, Fenerbahçe Kulübü'nde çalıştığım için hayati bir tehlike varsa, başkalarının da aynı şekilde hayati tehlikesi vardır. Tekrar söylüyorum tehdit edilmedim. Sadece bazı yöneticiler Daum çalışmaya devam ederse ona ve ailesine zarar gelebilir diye endişe etmişler. Ben de diyorum ki eğer benim hayatım Türkiye'de tehlikedeyse, başkalarının ki de tehlikededir. Onlarınki ne kadar tehlikedeyse benimki de o kadar tehlikede.

"Arkanızdan bıçaklanmış hissediyor musunuz?" sorusuna ise Daum :"Yani çok farklı duygular içindeyim. Bunları şimdi burada konuşmak istemiyorum. Hepsini önce Başkan'la konuşacağım. Ama şu kadarını söyleyeyim, gelince bir çok kişiyle hesaplaşacapız. Herkes eteğindeki taşları döksün ve yüzüme konuşsun. Bugüne kadar hep arkamdan konuşuldu. Herkesle yüzleşeceğim" dedi.