BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  GÜNCEL

Datçada plajda köpekbalığı paniği!

Datça Taşlık Plajı önlerinde önceki gün 1.5 metre uzunluğunda 2 köpekbalığı ortaya çıktı. Köpekbalıkları açıkta yüzen iki kişinin yanına yaklaştı!..

Abone ol

Datça Taşlık Plajı önlerinde önceki gün ortaya çıkan 2 köpekbalığı, bu sırada denizde yüzenlere korku dolu anlar yaşattı.

Yaklaşık 1.5 metre uzunluğundaki 2 köpekbalığı, plajda yarım saate yakın süreyle hızlı hareketlerle denizde dolaştı.

Zaman zaman birbirlerine yaklaşıp uzaklaşan 2 köpekbalığının hareketleri, kıyıdakiler tarafından korkulu gözlerle izlendi. Bir ara açıkta yüzen 2 kişinin yanına yaklaşan köpekbalıkları izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi.

Çığlıklar üzerine 2 kişi hızla kıyıya yüzdü. Bu arada biraz daha cesaretli olan 2 gencin, ellerindeki ölü balıkla köpekbalığını avlamaya kalkışmaları çevredekileri şaşkına çevirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik botu ile bir balıkçı teknesinin gürültüsünden korktuğu sanılan köpekbalıkları gözden kayboldu.

KIYIYA DOĞRU YÜZDÜK

İşkur öğretmeni Işık Kerime Yağcı, “4 kişi kıyıdan biraz açılmış yüzüyorduk. Yanımda eşim, arkadaşım ve annesi Güngör vardı. Sahilde çığlıkları duyunca ne olduğunu anlayamadık. Kıyıya doğru yüzerken 2 metre yakınımızda yüzen köpekbalığını gördük. Sahile varınca rahat bir nefes aldık” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Ayaz, Datça sahilinde görülen köpekbalıkları konusunda endişeye gerek olmadığını söyledi. Bu kıyılarda saldırgan köpekbalıklarına rastlanmadığını belirten Ayaz, “Kamera görüntülerinden sahilde üreme dansı yapan iki köpekbalığı olduğunu sanıyorum. Yüzerken kuyruklarını göstermedikleri için tür analizi yapmak güç. Ancak, sırt yüzgeçleri köpekbalığı olduklarını ele veriyor. Üreme dansı gerçekleşen iki köpekbalığı, denizi sırt yüzgeciyle çizerek, ritmik bir hareketle yüzüyor. Çiftleşme öncesi birbirlerine kur yapıyorlar da diyebiliriz” dedi.