BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Darbuka çalarak kutladılar

Bursa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ellerine darbukalarını alan 100 çocuk konser verirken, hareketli parçalar eş...

Abone ol

Bursa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ellerine darbukalarını alan 100 çocuk konser verirken, hareketli parçalar eşliğinde göbek atan minik bir Roman kız renkli görüntüler oluşturdu.
Bursa Valiliğinin Marmara Romanlar Federasyonu ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Okullarda Şenlik Var’ isimli projeyle 2 ay müzik eğitimi gören çoğunu Romanların oluşturduğu 100 çocuk, ilk konserlerini verdi. Roman öğretmenler tarafından eğitilen 100 öğrenci, Üstün Üründül İlköğretim Okulu bahçesinde aynı anda darbuka çaldı. Renkli görüntülerin oluştuğu mini konsere kızlar da def çalarak eşlik etti. Darbuka karşısında yerinde duramayan minik bir Roman kızı, sahneye çıkarak göbek attı. Bayram kıyafetleriyle oynayan sevimli kızın gösterisi ilgi gördü. Kutlamalar, keman konseriyle devam etti.
İlk konserini vermenin heyecanını yaşayan çocuklar ise darbuka çalmanın zor olduğunu fakat bunu çok sevdiklerini belirterek, bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladıklarını söyledi.
Bursa Valiliğinin desteğiyle 2 ay önce başlatılan proje kapsamında okula gelmeyen birçok öğrencinin müzik eğitimi verildiğini duyunca tekrar okula başladığını ifade eden Marmara Roman Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, “Şu ana kadar 50 çocuğumuz okulda müzik eğitimi aldı. Diktiğimiz bir fidanın şu an meyve verdiğini görmek bizi çok mutlu etti. Çocuklarımızın internetten, sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için son derece önemli bir projeydi. Proje kapsamında enstrümanları ücretsiz olarak dağıtılan öğrencilerimize müzik eğitimi verildi. Bu proje ile birçok Roman müzisyen kardeşimiz istihdam edildi. Bu da çok önemliydi. Bu zamana kadar birçok Roman kardeşimiz hiçbir sosyal güvencesi olmadan eğlence sektöründe çalışan arkadaşlarımızdı. Bu değerli arkadaşlarımızın devlet tarafından böyle değerlendirilmesi de bizi çok mutlu etti. Bu örnek projemizi önümüzdeki dönemde bütün Türkiye’ye yaymayı planlıyoruz. Şu anda 100 çocuğumuz 20 dakika boyunca darbuka ile müthiş bir gösteri sundu. Biz burada çocuklarımızın ne kadar yetenekli olduğunu, onlara imkan sunulduğunda neler yapabileceklerini gördük. Şu an 100 çocuğumuz var ama maksadımız 500 çocukla aynı anda ritm konseri vermektir” dedi.
(İHA)