BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Darbeyi yatında izleyen Cahit Durmaz'dan bomba FETÖ ifadesi

VİKO Elektrik A.Ş.’nin eski ortaklarından Cahit Durmaz FETÖ'den gözaltına alınmıştı. Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile aynı davada yargılanan Cahit Durmaz bugün ifade verdi. Bank Asya ve Pensilvanya sorularına bakın ne yanıt verdi.

Abone ol

FETÖ'nün derneği TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ile  Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Cahit Durmaz savunma yaptı. 15 Temmuz darbe girişimini yatından izlediğini söyleyen Cahit Durmaz Bank Asya'da bulunan 8 milyon lirasını hatırlamadı.

Cahit Durmaz Rızanur Meral'in hükümete meydan okuduğu olay konuşmasında ise salonu terkettiğini iddia etti. Ancak Durmaz, o toplantıda TUSKON yönetim kurulu üyesi seçilmişti.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binadaki büyük salonda görülen duruşmada Cahit Durmaz, Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile birlikte yargılanıyor.

Cahit Durmaz savunmasında, 2010 yılında emrivakiyle TUSKON’a üye edildiğini, 17-25 Aralık’tan sonra şifai olarak 3 kez istifa ettiğini, 2015 yılının sonunda noter aracılığıyla istifa ettiğini, daha sonrasında buradan kimseyle görüşmediğini söyledi. TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu’nda Rızanur Meral'in konuşması hakkında ifade veren Durmaz şunları söledi;

-"Konuşmanın bozulduğunu, ucunun kaçtığını gördüm. Prensiplerime göre siyasi parti siyaset yapar, dernekler dernekçilik yapar. Konuşmalarda hakaret olunca sinirlendim. Bu böyle olmaz dedim, salonu terk ettim. Alkışlamadım. İlişkim tamamen sonlandı. Bir daha hiçbir diyaloga girmedim, o şekilde sonuçlandı. Şirketimin enerji piyasasına yatırım yaptığı iddiaları var. Biz şirketimizi Japon bir firmaya sattık. ’’

BANK ASYA'DAKİ PARALAR SORULUNCA...

TUSKON Rızanur Meral'ın Erdoğan'ı tehdit ettiği konuşma

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, sanığa çapraz sorgusunda, "Bank Asya’daki hesabınız 2013 Aralık ayında 1 milyon 200 bin, 2014 Ocak ayında 2 milyon 260 bin, 2014 Şubat ayında 4 milyon, 2014 Eylül ayında 8 milyon 800 bin liraya yükselmiş. Bu konuda ne diyeceksin?" diye sorması üzerine sanık Durmaz, "Böyle bir şey olması mümkün değil. Bank Asya’ya bu kadar para yatırılır mı? Belki yurt dışına para kaçıracaklardı. Banka manipülasyonu olabilir. Her bankada hesabımız vardır. Bu durumu şirketin muhasebe birimi bilir. Böyle bir para olması mümkün değil." şeklinde cevap verdi.

DARBEYİ YATINDAN İZLEMİŞ
Başkan Öztürk, sanığa daha önceki ifadelerini okuyarak, "15 Temmuz 2016 darbe girişimini Ege sahillerinde özel yatımda öğrendim demişsin. Hangi sahillerdeydin?" diye sorması üzerine sanık da "Marmaris, Göcek koylarındaydım." diye cevap verdi.

Mahkeme Başkanı Öztürk’ün, "Senin dışında şirket adına yüksek hacimli işlem yapabilme yetkisi olan var mı?" sorusuna sanık Durmaz ise, "Yoktur. Mutlaka benden imza alınması gerekiyor. Ben bu paranın sonradan ne olduğunu merak ediyorum." karşılığını verdi. 

8 MİLYON 800 BİNLİK HESAP 170 LİRAYA NASIL İNDİ?

Mahkeme Başkanı Öztürk de "2014 Temmuz ayında paran 8 milyon 800 binmiş. 2014 Eylül ayına kadar böyle devam etmiş. Temmuz 2015’te ise paran 170 liraya düşmüş." demesi üzerine sanık, "Hatırlamıyorum" dedi.

PENSİLVANYA ÜNİVERSİTESİNE YATAN PARALAR
Üye Hakim Umut Kasım da sanığa "Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’ne 16 kez 2 bin ile 5 bin dolar arasında para gönderilmiş. Bunun sebebi nedir?" diye sordu.

Sanık Durmaz da, "O zamanlar torunum Pensilvanya’da üniversitede okuyordu. 500 dolar ona harçlık yolladım. Diğeri de üniversite giderleridir." ifadelerini kullandı.

Cahit Durmaz Kimdir : VİKO Elektrik şirketinin eski sahibi olan Cahit Durmaz, TUSKON üyesi işadamları arasında yer alıyordu. Cahit Durmaz şirketini Japonlara satmıştı. 

Kavurmacı ve Çapkın cezaevine böyle getirildiKavurmacı ve Çapkın cezaevine böyle getirildiKavurmacı ve Çapkın cezaevine böyle getirildiKavurmacı ve Çapkın cezaevine böyle getirildiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN