BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  DÜNYA

Darbeyi yaptırdı kaçtı!

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin devrilmesi sürecinde aktif rol alan Muhammed Baradey, perşembe günü istifa ettikten sonra dün sabah Mısır'ı terk ederek Viyana'ya gitti.

Abone ol

Mısır'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesi sürecinde aktif rol oynayan, 3 Temmuz'daki darbenin ardından da cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilen Muhammed Baradey, dün ülkeyi terk etti.

Sabah erken saatlerde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden Baradey, Kahire Havaalanı'nda soruları cevapsız bıraktı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın eski başkanı Baradey, geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen katliamın ardından görevinden istifa etmişti. Bu arada Müslüman Kardeşler Teşkilâtı dün çeşitli kentlerde yapmayı planladığı gösterileri iptal etti. Bu gösterilerin güvenlik nedeniyle iptal edildiği duyuruldu. Türk Dışişleri Bakanlığı Mısır'daki son olayların ardından seyahat uyarısında bulundu.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Kahire'deki Fetih Camisi'nde mahsur kaldıktan sonra tutuklanan Anadolu Ajansı muhabiri Hiba Zekeriya dün serbest bırakılırken, TRT muhabiri Metin Turan'ın tutukluluk halininse devam ettiği bildirildi. Zekeriya yaşadıklarını anlatırken "Bu vahşiler, gerçekleri çarpıtmadan aktarmak istediğimiz için bizi terörist olarak lanse etmek ve aşağılamak istedi"dedi. Gözyaşlarını tutamayan Zekeriya "TRT muhabiri Metin Turan da, hapishanede şiddete maruz kaldı" diye konuştu.

'MISIR'DA HERKESE YER VAR'

Mısır Savunma Bakanı general Abdüfettah Sisi "Siyasi çekişmenin ülkeyi karanlık bir tünele sokacağı ve karşılıklı ölümlere yol acaçağı noktasında uyarılarda bulunmuştuk" dedi. Mursi destekçilerine çağrıda bulunan Sisi "Mısır'da herkese yer var"diye konuştu. Sisi "Devleti korumak ordunun, polisin ve Mısır halkının boynunun borcudur"değerlendirmesinde bulundu.