BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Darbeyi kimin yaptığını itiraf etti! Diğer sanıklar şok oldu

Günün en bomba FETÖ davası İstanbul'da yapıldı. FETÖ'nün İstanbul'daki "emniyet teşkilatının mahrem imamları" arasında olan Mustafa Deniz yaptığı itiraflarla duruşma salonunu salladı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul'daki "emniyet teşkilatının mahrem imamlarına" yönelik 181'i tutuklu 198  sanık hakkında açılan davanın 5. duruşmasına tutuklu sanık öğretmen Mustafa Deniz'in itirafları damgasını vurdu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar, polislerin imamlığını yapan tutuklu sanık öğretmen Mustafa Deniz'in İstanbul Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği'nde verdiği ifadeleri okudu.

KONUŞMASIN DİYE TEHDİT ETTİLER

Fethullan Gülen ile kardeşinin avukatları da firarda

Örgütün gizli haberleşme programları olan 'Bylock' ve 'Eagle' programlarını kullandığını söyleyen Deniz, şu itiraflarda bulundu;

-“Cezaevine girdiğimde bana etrafta konuşmamamı ve MİT elemanlarının bulunduğunu, istihbarat toplanıldığını ve konuşursam benim için kötü şeyler olacağını söylüyorlardı. O yüzden birbirini tanımayan kişilerin yanında cemaat vs. konuları konuşulmazdı.

3 AY SONRA ÇIKACAĞIZ

-Herkes çok yakında cezaevinden çıkacağına inandırılmıştı.  Cezaevine girenler bunu bir imtihan olarak görüyordu. Sürekli 'haber geldi 3 ay sonra çıkacağız' diye söylentiler çıkıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin tiyatro olduğu söylentileri sürekli dillendiriliyor.

BU DARBEYİ FETÖ YAPTI
-Ben özgür ve bağımsız şeklide düşündüğümde bu darbeyi FETÖ'nün yaptığını düşünüyorum. Dini duygularla bu bilmeden bu örgüte katıldım, çok pişmanım. Bütün bildiklerimi doğru şekilde anlattım. Vatanımı seviyorum. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum".

FETÖ SANIKLARI 'MAHREM İMAMIN' İTİRAFIYLA ŞOKA GİRDİ

Mustafa Deniz'in 'darbeyi FETÖ yaptı' itirafı ile şok giren örgüt üyeleri ona tepki gösterdiler. Bunun üzerine Mustafa Deniz, duruşma salonunda arka bölüme alındı ve yanında da jandarmalar güvenlik önlemi aldı.

2013'TE ÖRGÜT GİZLİ YAPIYA GEÇTİ
Üniversiteye hazırlık döneminde FEM Dersanelerine gittiğini ve örgüte bu yolla girdiğini söyleyen Mustafa Deniz, ifadesinde şunları anlattı;

-2013 yılında örgüt emniyetle ilgili özel bir yapıya büründü. Bana bir de eski bir telefon verdiler, bana yaklaşık 10 tane hat verdiler. Numaraları hatırlamıyorum. Numaraları kimseye vermememizi, kimseyi aramamamızı tembihlediler. Bu hatların açık hatlar olduğunu duydum.  Hatları ise bir kaç kullanmadan sonra kırıp atmam söylenmişti.

"BENİM KOD ADIM DA MAHMUTTU"
2013 yılının Eylül ayında Yusuf Şimsek'in kendisini aradığını, Ümraniye'ye çağırdığını ve 15 günde bir sohbet vermesini istediğini söyleyen sanık Deniz, “Benim kod adım da 'Mahmut'tu. Polis memurları bana 'Mahmut' diyorlardı" şeklinde konuştu. Duruşma sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.