BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95
HABER /  MEDYA

'Darbenin başbakanı' şimdi yürüyor mu?.. Ardan Zentürk'ten olay soru

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk günün çok konuşulacak yazılarından birisine imza attı. Suçlamaların merkezindeki isim ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li eski vekil Aykan Erdemir var.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçlerden olduğu öne sürülen Washington merkezli İsrail yanlısı Foundation for Defense of Democracies-FDD (Demokrasileri Savunma Vakfı) kurumunun Türkiye uzmanı, eski CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir çıktı.

FDD HACKLENEN MAİLLERDE ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin Washington Büyükelçisi Yusuf el Uteybe'nin, bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen elektronik postlarında, 15 Temmuz darbe girişimi ve Katar krizinin arkasında bu vakfın adı geçmişti.

Bu vakıf, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Amerikalı siyonist işadamı ve İsrail başbakanı Netanyahu’nun en büyük mali destekçisi Sheldon Adelson tarafından kurulmuştur.

İşte bu gizli yazışmaları yeniden gündeme getiren Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, FDD'nin başındaki isik olan Bush dönemi noe-con başkan yardımcısı Cheney’in sağ kolu John Hannah’ı yazdı.

Hannah'ın Foreign Policy’de darbe girişiminden bir ay önce 15 Haziran 2016’da yayınlanan “Erdoğan gibi bir sorunu nasıl çözersiniz” yazısıyla duyuran bir şahsiyet olduğuna dikkat çeken yazar, sözü bu vakfın Türkiye uzmanı CHP'li Aykan Erdemir'in faaliyetlerine getirdi. Sözü daha fazla uzatmadan Zentürk'ün çarpıcı yazısına kulak veriyoruz:

"YOKSA DARBEYİ KULAĞINA FISILDADILAR MI?"

"(...)Aykan Erdemir, 2010-2015 arasında CHP milletvekili kimliği taşıyan (Atatürk’ün partisinde ne işi var diye sorabilirsiniz, Kılıçdaroğlu bir gün cevaplar herhalde) bir FETÖ yakını. Küresel akıl tarafından FDD saflarına çekilmiş, yüksek ihtimal, işlevini, Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı, halen FETÖ’den tutuklu Fatih Gürsul’a emanet etmiş.

Aykan Erdemir, 18 Mart 2015'te Samanyolu Televizyonu'nun Washington bürosu açılışında.

CHP RESEPSİYONUNDA RUBİN

Bu açıdan baktığınızda, Kılıçdaroğlu’nun 1 Aralık 2013’te başlayan ABD gezisinin önemi var. Gezide kendisine eşlik edenler Aykan Erdemir ve -ZAMAN yazarlarından- emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu... Gezinin zirve noktalarından biri, 4 Aralık 2013’te FETÖ’nün ABD’deki çatı örgütü TAA’yı ziyaret etmesi, bu arada Erdemir de boş durmuyor, 3 Aralık 2013’te yine bir FETÖ kuruluşu olan Rumi Forum’da konferans veriyor. CHP’nin resepsiyonuna ise Michael Rubin davetli, ne sürpriz(!)

Kılıçdaroğlu ülkeye dönüyor, 17-25 Aralık patlak veriyor, devamında CHP genel başkanının tüm siyasetini FETÖ’nün ürettiği “kirli malzeme” üzerine oturttuğunu, hatta yasadışı dinleme tapelerini Gazi Meclis’in çatısı altına kadar taşıdığını görüyoruz, tesadüf mü, değil!..

Erdoğan, FDD üzerinden Ortadoğu’da oynanan kirli oyunu bilerek Katar’a sahip çıktığında Kılıçdaroğlu’nun “AKP Hükümeti, terör örgütü olarak görülen Müslüman Kardeşler’e verdiği desteği keserek ve Rabia simgesini de bırakarak işe başlamalıdır” sözleriyle ortalığa dökülmesi de bir tesadüf mü, tabii ki değil.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Washington’da, 4 Aralık 2013'te Türk derneklerinin çatı örgütü olan ve Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Türki Amerikan Birliği’ni(TAA) ziyaret etmişti.

15 Temmuz saat 23.15’te Atatürk Havalimanı’nda bir tankın üzerine çıkmazken, bugün o yürüyüşe neden sıvandığını da anlayabiliyoruz, baktım Aykan Erdemir yorumlarında bu yürüyüşün muhtemel sonuçlarından pek umutlu...

Kılıçdaroğlu’nun kulağına 15 Temmuz öncesi “bi’şeyler fısıldandı mı”, bilemem, ama bildiğim bir gün, Aykan Erdemir ile halen ABD’de siyasi sığınmacı eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun bize anlatacağı çok laf olduğudur.."

Büyükelçinin mailleri hacklendi Türkiye postaları sarstı