BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  GÜNCEL

Darbenin attığı en büyük kazık!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, NTV'de vizesiz Avrupa'ya girişe ilişkin soruları yanıtladı

Abone ol

Vize sorununun 80 darbesinin ülkeye attığı en büyük kazıklardan biri olduğunu söyleyen AB Bakanı Egemen Bağış, ''3-3,5 yıl sonra vizesiz geçiş başlayabilir. Vatandaşlarımız İngiltere ve İrlanda hariç serbest dolaşım sağlayabilecekler'' dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, NTV canlı yayınında Erhan Ertürk'ün gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Bağış'a sorulan sorular arasında Türkiye'nin AB üyeliğinden, vize muafiyetine, dershane konusundan, MGK ve fişleme belgeleri ile ilgili tartışmalara, Anayasa Mahkemesi'nin Balbay-Haberal kararından, kabine revizyonu ve yerel seçim hazırlıklarına kadar birçok konu yer alıyor.

Ayın 16'sında AB ile geri kabul anlaşması imzalanacak. Vize muafiyeti ne zaman gelecek?

Egemen Bağış: İnşallah 3-3,5 yıl sonra vizesiz geçiş başlayabilir. Vatandaşlarımız İngiltere ve İrlanda hariç serbest dolaşım sağlayabilecekler. Vize sorunu 80 darbesinin bu ülkeye attığı en büyük kazıklardan bir tanesidir. Bu süreçte iş dünyasının da büyük katkısı oldu.

Daha önce başka ülkelerle imzaladığımız vizesiz seyahat anlaşmaları ne olacak?

Egemen Bağış: Onları tek tek gözden geçireceğiz. Ama bunu vatandaşlarımız vizesiz seyahata başladığı zaman gözden geçireceğiz.