BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

Darbeciler otel baskınında miğferlerine bakın ne takmış!

Darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimini miğferlerinin üzerine taktıkları aksiyon kamerayla kaydettikleri ortaya çıktı

Abone ol

Olaydan sonra ele geçirilen kamerada silindiği tespit edilen görüntülerin geri getirilmesi için uzman polisler çalışıyor
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otelde suikast düzenlemek için gelen darbeci askerlerin, suikast girişimini miğferlerinin üzerine taktıkları aksiyon kamerasıyla kaydettikleri ortaya çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Marmaris'teki otelde suikast girişiminde bulunan FETÖ üyesi darbeci askerlerden geriye kalan malzemeler arasında bulunan aksiyon kameranın incelendiği bildirildi.

MİĞFERDE AKSİYON KAMERASI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Grand Yazıcı Otel'e baskın yapan ve püskürtülmeleri sonrasında ormanlık alana kaçan darbecilerden ele geçirilen malzemeler arasında, miğferin üzerine takılan bir aksiyon kamerası da olduğu öğrenildi. 

Erdoğan'a yapılacak suikastı görüntülemek için kullanıldığı değerlendirilen kamera, bilişim uzmanı polisler tarafından incelenmeye başlandı. İlk incelemede kamerada eski operasyon görüntülerinin yer aldığı, Marmaris'teki otel saldırısına ilişkin görüntülerin ise silindiği belirlendi. Görüntülerin geri getirilmesi için uzman polislerin çalıştığı ifade edildi.

Suikast girişimiyle ilgili araştırmalarını sürdüren Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, otelin çevresindeki iş yerlerine ait 60 güvenlik kamerasının görüntülerini daha topladığı, kamera kayıtlarının incelenmesinin sürdüğü kaydedildi.

Bu arada, operasyondan sonra İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulunan 12 tüfek ile diğer askeri malzemelerin de görevli savcının incelemesinin ardından Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına gönderileceği bildirildi.

Otel saldırısının ardından ormanlık alana kaçan askerleri arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.