BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
GÜNCEL

Darbeciler Diyarbakır Adliyesi'ni böyle kuşatmış!

15 Temmuz darbe girişiminin henüz bastırılmadığı saatlerde Diyarbakır Adliyesi'nin kuşatılmasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin henüz bastırılmadığı saatlerde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısının makamına gelen ve Yurtta Sulh Konseyi'nin yayınladığı sıkıyönetim direktifinde Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı olarak görünen 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın 20 özel kuvvet personeli, çok sayıda jandarma ve silahlı korumaları ile adliye binasını kuşattığı ortaya çıktı.

Başsavcı ile beraberindeki hakim ve savcıların kararlılığı üzerine yanındaki askerlerle birlikte adliyeden ayrılan Korgeneral Yılmaz'ın adliyeyi kuşatması, 15 Temmuz gecesi askeri hareketlilik yaşanmayan Diyarbakır'da sokağa yansıyan tek girişim olarak kayıtlara geçti. Soruşturmayı yürüten savcı iddianamede, Korgeneral Yılmaz'ın darbeci general Semih Terzi'nin Diyarbakır'da kalan 60 kişilik özel kuvvet ekibini de gizlemeye çalıştığını vurguladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Yurtta Sulh Konseyi tarafından Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı olarak atanan 16'ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede, Yılmaz ve Beyribey'in 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sitene Ekle
Etiketler