BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  GÜNCEL

Darbeci yüzbaşıdan dehşet mesajları!

15 Temmuz gecesi Türk Telekom binasını işgaliyle ilgili iddianame tamamlandı. Savcı, 41 sanık için müebbet isterken dosyaya darbe sırasındaki whatsapp yazışmaları da girdi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde Acıbademde'ki Türk Telekom binasının işgaline ilişkin iddianame tamamlandı. Savcı tutuklu 41 şüpheli için 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken, dosyaya giren deliller arasında etkisiz hale getirilen Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in whatsapp yazışmaları da var.

Gazete Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre; mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 29 Mayıs'ta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında yapılmasına ve tutuklu 41sanığın tutukluluk haline devamına karar verildi. Duruşmanın, 30, 31 Mayıs ve 1 ve Haziran'da kesintisiz olarak devam etmesi kararlaştırıldı.

MUHTARIN VURULMA ANI İDDİANAMEDE

İddianamede, darbe girişimi gecesi polislerce etkisiz hale getirilen darbeci yüzbaşı Mehmet Karabekir'in Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ı silahla ateş ederek öldürmesine ilişkin fotoğraflara da yer verildi.

Karabekir'in uzun namlulu silahla ateş ettiği Mete Sertbaş'ın karnını tutarak geri dönüp yürümeye çalıştığı, ancak birkaç adım attıktan sonra yere düştüğü ve sırt üstü yere uzandığı, Mehmet Karabekir'in yanına gelerek bir müddet yerde yatan maktul Mete Sertbaş'a baktığı belirtildi.

MUHTARI ŞEHİT EDEN DARBECİ YÜZBAŞININ VURULMA ANI

Darbeci kurmay yüzbaşı Mehmet Karabekir'in "teslim ol çağrılarına uymadığı için muhtemelen kolluk kuvvetlerince etkisiz hale getirildiği" belirtilen iddianamede, Karabekir'in vurulduktan sonra askerler tarafından sürüklenerek gelen zırhlı araca bindirilmesine, daha sonra aracın Kadıköy Çevre Yolu istikametine doğru hareket etmesine ilişkin fotoğraflara, iddianamede yer verildi.

WHATSAPP YAZIŞMALARI

İddianamede ayrıca, kolluk kuvvetlerince etkisiz hale getirilen Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in, "Yurtta Sulh Konseyi" isimli WhatsApp grubuna attığı mesajlara da yer verildi. Mehmet Karabekir'in WhatsApp grubunda, "Silahla ateş ettim, yaralılar var", "Devam ediyorum", "Sahada biri olarak kalabalığa ateş ediyorum, bekliyorum. Tekrar tekrar", "10-15 kişi pert, inisiyatif kaybetme yok", "Acıbadem kontrol iyi", "Benim buraya kobra geldi", "Etrafı sarmaya çalışıyor, çatışmaya devam", "Moral bozmak yok, kanımızın son damlasına kadar devam", ''Topçunun tugayda mühimmatı var mı?", "Veya havan", "Genel alanlara denenebilir", "Acımak yok", "1. Orduya gideyim mi?" şeklinde mesajlar paylaştığı belirtildi.