BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  DÜNYA

Darbeci Sisi'den Erdoğan'a paralel misilleme

Başbakan Erdoğan’ın 'çılgın proje' adını verdiği Kanal İstanbul'un benzeri bir de Mısır'da yapılacak.

Abone ol

3 Temmuz 2013’te darbeyle iktidarın değiştiği Mısır’da, askeri müdahalenin başaktörü yeni Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin döneminde bitirilmek üzere dev bir kanal projesi yapılacağı açıklandı.

PARARLEL PROJE

Akıllara Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için planladığı ve ‘çılgın proje’ adı verilen Kanal İstanbul’u getiren proje kapsamında Mısır’ın Afrika ve Asya’daki topraklarını birbirinden ayıran Süveyş Kanalı yanına paralel ikinci bir kanal açılması planlanıyor.

4 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

Zaman'da yer alan habere göre, projenin normalde 5 yılda bitirilmesinin ve 4 milyar dolara mal olmasının beklendiği ancak 3 yılda tamamlanması için uğraşılacağı duyuruldu. Sisi, cumhurbaşkanlığı görevine 4 yıllığına seçilmişti.

İKİ KANAL BAĞLANACAK

Mısır’ın ‘çılgın proje’si duyurusunu, mevcut Süveyş Kanal Yönetimi Başkanı Muhab Memiş yaptı. Kanal kenarındaki İsmailiye kentinde devlet televizyonu tarafından da canlı yayınlanan basın toplantısında konuşan Memiş, 35 kilometre uzunluğunda sıfırdan “kuru kazım” işlemi, 37 kilometre de mevcut kanal boyunca “genişletme ve derinleştirme” çalışmaları yapılacağını söyleyerek, iki kanalın birbirine bağlantılı olacağını belirtti.