BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  GÜNCEL

Darbeci Mehmet Dişli'nin sırrı tutuklanana kadar...

SİNCAN Cezaevi'nde dün başlayan 15 Temmuz darbe girişimi çatı davasının kilit isimlerinden Mehmet Dişli'nin sırrı ne? Sorunun sahibi Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz dikkat çeken ayrıntıyı yazdı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, dün başlayan 15 Temmuz çatı davasını bugünkü köşesine taşıdı.

Darbenin beyin takımı içinde yer alan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe gecesi ve ertesi gün yaptıklarını yazan Mehmet Yılmaz, General Dişli'nin darbenin ertesi gününde akşama kadar neden tutuklanmadığını ve kriz merkezinde akşama kadar nasıl çalıştığını sordu. 

"...Bu davanın önemli sanıklarından biri de darbe girişimi sırasında tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay’da görevli olan Mehmet Dişli.

Dişli’nin, Genelkurmay Başkanı’na önce zorla darbe bildirisi imzalatmak istediğini, sonra da “tutuklayarak” Akıncı Üssü’ne götüren ekibe liderlik ettiğini biliyoruz.

Darbe girişimi başarısızlığa uğrayıp, Genelkurmay Başkanı kurtarıldığında da aynı helikoptere binerek Köşk’teki Başbakanlığa geldiğini, akşam saatlerinde tutuklanana kadar burada “kriz merkezinde” görev yaptığını da biliyoruz.

Bilmediğimiz konu, Genelkurmay Başkanı’nın, Köşk bahçesine iner inmez neden Dişli’yi tutuklatmadığı. Ve darbenin merkezinde yer alan bir generalin kriz merkezinde görev yapmasına neden izin verdiği.

Duruşmalar sırasında bunun nedenlerini de öğreneceğimizi ümit ediyorum:

General Dişli’nin sırrı neydi?

Mehmet Dişli kimdir Yurtta Sulh Konseyi hainleri