BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
GÜNCEL

Darbe yaptığını televizyondan öğrendi! Askerin şok olduğu an

Darbe girişiminin olduğu gece, İstanbul Valiliği etrafına gelen askerlerin olayı televizyondan öğrenme ve şaşkınlık anları, bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirildiği gece, askerlerin İstanbul Valiliği çevresindeki halleri güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde bir kafeye gelen askerler, neler olup bittiğini orada izledikleri televizyondan öğreniyorlar. Askerlerin televizyondan izledikleri karşısında hayrete düşmesi, sonrasında ise kendilerine gelmek için su içtikleri görülüyor.


'Biz mi darbe yapıyoruz?'


Askerlerin o anına tanık olan ve güvenlik kamerası görüntülerinin çekildiği işyerinin işletmeci Sadık Aksoy, o anları anlatarak, “Bir baktık saat 11’de askerlerin gelmesiyle, televizyonlardaki haber programları da darbe girişimi olduğunu söyledi. Askerler geldi buralara yayıldı. Bazı askerler valiliğe geçti. Saat 23 sıralarında da askerler ile iletişim kurmaya başladık biz. Dedim hayırdır, neden geldiniz, ‘Ağabey haberimiz yok bizi göreve diye buraya getirdiler’ dedi. Dedim ki televizyonda darbe yaptığınız görülüyor. Biz mi darbe yapıyoruz’ dediler. Hepsi er, rütbesiz askerdi. Dediler ki , ‘Biz ne yapıyoruz, darbe mi yapıyoruz’ oturup ağlamaya başladılar. Biraz zaman geçtikten sonra sayın Cumhurbaşkanımızın o görüntüsünü gördük. ‘Halk sokaklara dağılsın’ diye. Tabii o saatten sonra bizi tutabilene aşk olsun biz de aldık bayrağımızı sokağa çıkmaya karar verdik” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler