BIST 9.692
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,37
HABER /  GÜNCEL

Darbe söylentisi Konya'yı sokağa döktü

Konya'da dün akşam saatlerinde yapılan elektrik kesintisi, darbe girişimi var söylentisiyle vatandaşı sokağa döktü. Konya Valiliği önünde toplanan grup için Valilik'ten açıklama geldi.

Abone ol

Konya iki hafta arayla darbe söylentisi vatandaşı ikinci kez sokağa döküldü. Dün akşam teknik bir arıza nedeniyle elektrikler kısa süreliğine kesilince, darbe girişimi olduğunu düşünen vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Konya Valiliği önünde toplandı.

Alınan bilgiye göre, teknik bir arıza nedeniyle dün saat 21.18'de kent genelinde elektrik kesintisi yaşandı. Kesintinin darbe girişimi nedeniyle yapılmış olabileceğini düşünen bazı vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla valilik binası önünde toplandı.

VALİ TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada Vali Yakup Canbolat, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “TEİAŞ hatlarında yine teknik bir arıza oluştu. TEİAŞ ekipleri arızaya müdahale ediyor. Kısa zamanda elektrikler verilecektir. İyi akşamlar” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 20 dakika sonra şehre yeniden elektrik verilmeye başlandı. Valilik önünde toplanan vatandaşlar da polisin uyarısıyla dağıldı.

30 Ağustos'ta, Konya’da teknik bir arıza nedeniyle oluşan elektrik kesintisinin ardından bazı vatandaşlar valilik binası önünde toplanmış, kalabalık, Vali Canbolat'ın herhangi bir olumsuzluk bulunmadığına ilişkin açıklamaları üzerine alandan ayrılmıştı.