BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  MEDYA

Darbe metnini okuyan TRT spikeri o anları anlattı

TRT binasını basın zorla darbe metnini okuyan TRT spikeri Tijen Karaş canlı yayında o anları anlattı.

Abone ol

Cuntacı askerlerin bastığı Ankara TRT binasında darbe metnini okuyan TRT spikeri Tijen Karaş, "Bildiriyi silah zoruyla okudum" dedi.

Darbe girişimine tepki gösteren halk TRT'ye sahip çıktı. Sokaklara dökülen binlerce insan, TRT binasına akın etti ve cuntacıları etkisiz hale getirdi.

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekilerin girdiği TRT binasında olan biten canlı yayınla aktarıldı.

Darbe girişimine tanık olan milyonlar darbe metnini dinlediği spiker Tijen Karaş yaşadığı dehşet dolu anları böyle anlattı:

"3-4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk.  Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı.

Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini okumaya, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel.

Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz."