BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  MEDYA

Darbe girişimine 'tiyatro' diyen HDP'li Kürkçü'ye tepki

15 Temmuz darbe girişimine 'tiyatro' diyen HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye, Sabah yazarı Melih Altınok köşesinde tepki gösterdi.

Abone ol

Melih Altınok, 1972'de 13 kişinin öldüğü Kızıldere olayında arkadaşlarını ölümle başbaşa bırakmakla suçladığı Kürkçü için "Bugün de darbeciler tanklarıyla, tüfekleriyle "halkının" karşısına dikilince yine "saklandın." diye yazdı.

"İnsanların kendilerini tankların altına atması için maddi olmayan sebepler gerekir" diyen ve darbe girişiminin simülasyon olduğunu iddia eden HDP'li Kürkçü eleştirilerin odağında.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün darbeye karşı insanların sokağa döküldüğü, tankların altına yatıldığı 15 Temmuz gecesi için söyledikleri şoka etti.

Tepki çeken sözlere Sabah yazarı Melih Altınok, bugünkü yazısında böyle yanıt veriyor:

SENİN GİBİLERİN ANLAYAMAYACAĞI DEĞERLER

"Evet, gerekir Bay Ertuğrul. Şeref, namus, vatan sevgisi bunlardandır mesela. Sen ve senin gibilerin anlayamayacağı değerler işte.
Bu halk, bizler bu değerler için ölmeyi göze alırız.
Ama sen o ağarmış saçlarına rağmen bu gerçeği hiçbir zaman anlayamadın, anlayamadınız.

BUGÜN DE SAKLANDIN

Kırk yıl önce yola beraber çıktığın arkadaşlarını ölümle bir başına bırakmıştın. Bugün de darbeciler tanklarıyla, tüfekleriyle "halkının" karşısına dikilince yine "saklandın."
Bu yüzden korkaklığına, kofluğuna gerekçe bulmak için ölüme direnen insanlara çamur atıyorsun. "Böyle bir direniş, kahramanlık olamaz, oyundur" diyorsun.
Zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmanın nedeni "utanç" aslında. Çünkü senin gibilerin peşine takılıp hapse düşen, hatta ölen gençleri yıllarca sahte kahramanlık hikâyeleriyle kandırdın.
Cumhuriyet'ten Aydın Engin'i okusaydın hiç olmazsa. Yapacağın bir hak teslimiydi altı üstü. Kimse korktuğun için tankların önüne dikilememene kızmazdı o zaman.
Ama sen tuttun, "utancını ölen insanların aziz hatırasından çıkartmaya" çalıştın.
Yani 40 yıl sonra tilkiler gibi döndün dolaştın yine o samanlığa geldin Kürkçü. Çıktığın utanç çukuruna."

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ: ERDOĞAN'IN ÇAĞRISI DARBE SİMÜLASYONUNUN PARÇASI

HDP'li Kürkçü, şunları söylemişti: "İnsanların kendilerini tankların altına atması için maddi olmayan sebepler gerekir. Ancak öte yandan, AKP'nin bir darbe bastırma sürecini başından beri planlamış olduğu doğruysa, önceden bunun simülasyonunun yapılmış olduğunu da söyleyebiliriz. Tayyip Erdoğan'ın alelacele, mutlaka bir kanal bularak sokaklara çıkılması yönündeki telkini yapmak için çırpınmış olması, bizzat darbe simülasyonunun parçasıdır. "