BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.492,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Darbe başarılı olsaydı Bozdağ'dan flaş Gülen açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ darbe girişiminin mimarı Fethullah Gülen hakkında açıklama yaptı. Bozdağ'a göre Türkiye'de rejimi değiştireceklerdi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ darbe girişimine ilişkin flaş açıklamalar yaptı. Bozdağ'ın açıklamalarına göre Fethullah Gülen 40 yıldır bu an için hazırlanıyordu. Niyeti de Humeyni gibi Türkiye'ye dönmekti. 

FETÖ darbesi başarılı olsaydı Türkiye'deki rejim de değişecekti.

Bozdağ, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Açıklamalardan öne çıkan başlıklar şöyle:

GÜLEN'İN İADE SÜRECİ

-ABD'ye gidip isteklerimizi muhataplarına doğrudan ifade edeceğiz. ABD'nin Gülen'i bu saatten sonra elinde tutması hem ilişkilerimizin düzeyini belirleme açısından hem de kendi demokratik değerleri açısından önemli.

-Teröristbaşının acilen yakalanması ve tutuklanması talebinde bulunduk. Onlarda bu aciliyetin nereden kaynaklandığı sordu. Bizde darbe teşebbüsü ve kaçma tehlikesi olduğunu anlattık.

ÖLÜM VE CEHENNEMLE TEHDİT ETMİŞLER

-Darbeye karşı duranları ölümle ve cehennemle tehdit etmesi son derece önemli. Bu darbenin bir atçısının olması ihtimali var ve bu kişinin bu ihtimali sevk ve idare etmesi açısından aciliyet olduğunu belirttik.

KAÇACAĞI ÜLKELERİ ARAŞTIRIYOR

-Kaçabileceği ülkelere dair araştırmalar yaptığına ilişkin istihbaratlar geliyor. Buradan kaçıp oraya giderse yeni bir durum ortaya çıkacak.

-ABD'nin Gülen'in güvenliğini sağladığını da biliyoruz. CIA'nın istihbaratları var.

"GÜLEN HUMEYNİ GİBİ GELECEKTİ"

-Darbe başarılı olsaydı. Benim kanaatim gelirdi. Fetullah Gülen 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor. . Devletin her kademesine sızacaksınız ve gün geldiği zaman devleti kilitleyeceksiniz darbe yapılacak yeni bir dünya kurulacak. Humeyni Paris'ten nasıl döndüyse Fetullah Gülen de Türkiye'ye öyle dönecekti

REJİMİ DE DEĞİŞTİRECEKTİ

-Fetullah Gülen'in gelişi ile her şey değişecekti. Medya sermaye el değiştirecek. Fetullah Gülen'e biat etmeyen kimsenin yaşama şansı olmayacaktı. Rejim değişecekti.

DARBECİLER NASIL YARGILANACAK?

Cumhuriyet tarihinde bu kadar geniş bir kapsamlı yargılama oldumu bilmiyorum. Düşünün 10 bin kişi sanık bunların avukatları basın hepsinin birarada olması sağlıklı bir yargılama sistemini sağlamaz. Sincan'da yeni bir salon inşaa ediyoruz.

HSYK SEÇİMLERİ

HSYK'nın seçim usulü ve yapısının değiştirilmesi önemli. Hukuk devletini ve yargıya olan güveni zedelemek istemiyorsak değişikliğe gitmemiz lazım. Yeni dönemde bu yapıyı yeniden ele almalıyız. Zaruri bir adım.

YAŞ TOPLANTISI

-Sayın Başbakanımız bir günlük toplantı olacağını ve kararların bugün açıklanacağını duyurmuştu. Kararlar derhal uygulanacak. Devir teslim töreni için 30 Ağustos beklenmeyecek. Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girecek.

AKINCI ÜSSÜ'NDE NELER OLDU?

-İfadeler arasında ciddi çelişkiler var. Ama bütün bunların yalan olduğunu ortaya çıkaran ifadeler de var. Mobese kayıtları, telefon kayıtları her şeyi ortaya çıkacak. Akıncı Üssü'nde neler olduğu da ortaya çıkacak.

-Ortada bir Yurtta Sulh konseyi var. Kim bunlar? Deliller şu an dosyada. 79 milyon milletimize göre bu işi Fetullah Gülen ordusunun yaptığı bir darbe teşebbüsü olduğu net.

FETÖ ORDUSU HALİNE GELMİŞ

- "Ordumuzu, Fetullah Gülen'in ordusu olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bizim ordumuz kimin ordusu? Türk Silahlı Kuvvetleri, ne diyoruz, 'Türk ordusu' diyoruz. Ama FETÖ'nün ordusu haline gelmiş.

GÜLEN'İN EMRİ İLE YAPILDI

- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Fetullah Gülen'in emir ve talimatıyla bu işler yapılıyor. Bunda kimsenin tereddüdü yok. Bunu ispat edecek yeteri kadar delil var.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI HÜKÜMET KİM OLACAKTI?

-Bu darbe başarılı olsaydı hükümet kim olacaktı? Bakanlar kimlerden oluşacaktı. Kaymakamlar valiler kim olacak? Bunların belirlenmesini sıkıyönetim komutanlarına bırakmışlar. Ama bunların hepsinin aydınlatılması gerek. Ya yazılı belgeler var ya da bu işin bir beyni var.