BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

Dar gelirli ailelerin hasat sonrası başak bayramı

Adana’da tarım alanlarına yakın varoşlarda oturan dar gelirli aileler, senede üç ürün ekilebilen verimli topraklarda her hasadı bir ganimet ...

Abone ol

Adana’da tarım alanlarına yakın varoşlarda oturan dar gelirli aileler, senede üç ürün ekilebilen verimli topraklarda her hasadı bir ganimet biliyor. Her ürün hasadı sonrası çoluk çocuk tarlaya akın edilerek, adeta "başak bayramı" yapılıyor.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Kireçoacağı Mahallesi’nde oturan dar gelirli aileler, dün de evlerinin hemen yakınındaki tarım alanlarında ekili patateslerin hasat edilmeye başlamasının sevincini yaşadı. Hasat yapan ekipler ayrılır ayrılmaz ellerinde çuval, poşet ve kutularla çoluk çocuk tarlaya akın eden aileler, toprağın arasında arta kalan ürünleri saatlerce topladı.
Akşamın karanlığına aldırmadan yaya ya da araçlarıyla çoluk çocuk akın ettikleri tarlada başaklama yöntemi ile artan ürünlerden bol bol toplayan yüzlerce dar gelirli mahalle sakini, müstakil konutlar ve villaların hemen önünde ilginç görüntüler oluşturdu. Hiçbir şeye aldırmayan başaklama ordusu, kısa süreli bir çaba ile kendilerine günlerce yetecek patatesleri toplamanın mutluluğu ile evlerinin yolunu tuttu.
(İHA)