BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEB'in SBS itirazına ret kararı SON DAKİKA

Danıştay Başkanlığı'nın, 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının iptali kararına, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı itiraz reddedildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yürütmesinin durdurulmasına karşı dava açmıştı. Mahkeme, bakanlığın yaptığı itirazı reddetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18. İdare Mahkemesi’nin 2013 Haziran ayında 8’inci sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle verdiği yürütmeyi durdurma kararına, itirazı reddedildi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, açtığı dava sonucu Ankara 18. İdare Mahkemesi, 8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Karara, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, 23 Ocak’ta, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde itirazda bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazını mahkeme reddetti.

MEB'E KARAR ULAŞMADI

Haziran ayında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle CHP Milletvekili Aydın Ayaydın dava açmıştı. 18. İdare Mahkemesi açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ise ocak ayında yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti.

Bu sabah mahkemenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın itirazını reddettiği öğrenildi. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri “Henüz bize ulaşmış bir karar yok. Hukuk müşavirimiz mahkemenin özel kaleminde bekliyor, henüz yazılmış ve onaylanmış bir karar bize ulaşmadı” dedi.

CHP Milletvekili Aydın Ayaydın ise yaptığı açıklamada kendisinin açtığı davanın reddedildiğini ancak bir öğrencinin açtığı dava nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın itirazının reddedildiğini söyledi.

Ayaydın şöyle konuştu:

“Mahkeme, ‘Aydın Ayaydın’ın SBS ile ilgili dava açma ehliyeti yoktur’ gerekçesiyle benim açtığım davayı reddetmiş. Ancak, Ankara’da bir öğrenci de SBS ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na dava açmış. Mahkeme de bu öğrencinin açtığı dava nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın itirazını reddetmiş.

21475.jpg NABİ AVCI AÇIKLAMIŞTI

 718 cevap anahtarının yanlış okunduğu  tespit  edilince mahkeme , 7 ay önce son  kez yapılan  SBS’nin yürütmesini  durdurma kararı vermiş,  bu karardan  kısa bir süre sonra basının  karşısına  çıkan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  “Aileler rahat olsun. Hiçbir çocuğumuzun  başka bir okula gitmesi mümkün değil” demiş ve bu karara itiraz ettiklerini belirtmişti... TIKLA OKU...