BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Danıştay'dan cemaate müjdeli haber

Kimse Yok mu Derneği için hükümetin verdiği iptal kararı için Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Abone ol
DANIŞTAY 10. Dairesi, Bakanlar Kurulu’nun Kimse Yok mu Derneği’nin izinsiz yardım toplayabilecek kuruluşlar listesinden çıkarılması kararının yürütmesini durdurdu.
 
Dernek, 29 Eylül’de Bakanlar Kurulu’nun kararıyla “izin almadan yardım toplayabilen kuruluşlar” listesinden çıkarılmıştı. 
 
Dernek de bu Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’a başvurmuştu. Bu başvuruda, derneğin, izin almadan yardım toplama yetkisine sahip olabilecek tüm şartları fazlasıyla taşımasına rağmen yapılan uygulamanın iyi niyet taşımadığı savunulmuştu. Başvuruda, bürokratik engellerin aşılması için “izin almadan yardım toplama” yetkisinin kamu yararı açısından önemli olduğu vurgulanmıştı. Başvuruda, Bakanlar Kurulu kararında, kamu yararının gözetilmediği, müfettişlerin yaptığı incelemelerde, derneğin geçmiş yıllara ait tüm faaliyetlerinin gözden geçirildiği ve şikâyete ilişkin hiçbir bulguya rastlanılmadığı ifade edilmişti. 
 
Danıştay önceki gün davayla ilgili ilk kararı verdi. Danıştay bu bilgiler çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu. Danıştay davayı önümüzdeki günlerde esastan karara bağlayacak.