BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93
HABER /  GÜNCEL

Danimarka Büyükelçisi'nden İnce'ye soğuk duş

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye “Erdoğan’ı yargılayacak mısın?” sorusunu yönelttiği iddia edilen Danimarka Büyükelçisi Olling iddiayı yalanladı; sorunun da kimse tarafından sorulmadığını söyledi.

Abone ol

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin geçtiğimiz günlerde CNN Türk canlı yayınında Avrupalıların kendisine 'Erdoğan'ı yargılayacak mısınız?' sorduğunu iddia etmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. İnce, buluştuğu Avrupa Birliği büyükelçilerinin kendisine “Erdoğan’ı yargılayacak mısınız?” diye sorduğunu söylemişti. Ertesi günü ise İnce böyle bir şey söylemediğini açıklamıştı.

İnce’ye o soruyu soran Erdoğan düşmanı ismin Danimarka Büyükelçisi Sved Olling olduğu iddia edildi. Olling, iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, o ismin kendisinin olmadığını, toplantıda hiçbir büyükelçinin böyle bir soruyu İnce’ye yöneltmediğini belirterek, “Böyle bir soru ya da bunu uzaktan-yakından andıran bir soru sormadığım gibi, toplantıda bulunan hiç kimse de sormamıştır” dedi.

"KİMSE SORMADI"

Danimarka Büyükelçisi’nin gerçekliği tartışılan çıkışının ardından gözler Muharrem İnce’ye çevrildi.

Muharrem İnce canlı yayında söyledi tweet ile yalanladı