BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  DÜNYA

Damada çin işkencesi

Bursa’da, damadın önce kıyafetlerini yırtan arkadaşları, daha sonra kafasında yumurta kırıp, otomobil fırçasıyla leğene koyup damadı yıkadı....

Abone ol

Bursa’da, damadın önce kıyafetlerini yırtan arkadaşları, daha sonra kafasında yumurta kırıp, otomobil fırçasıyla leğene koyup damadı yıkadı. Ağzına da emzik verilen damadın boynuna tuz torbası geçirildi.
Bursa’nın Mudanya ilçesi Yörükali köyünde yarım asırlık gelenekler sürdürülüyor. Cüneyt ile Gonca Tetik’in düğününde arkadaşları damada adeta bir işkence yaptı. Damadın arkadaşları damat giydirme için sabah saatlerinde kahvede buluştu. Damadın kahveye gelmesi ile birlikte eğlenceli dakikalar başladı. Önce damadın kıyafetlerini yırtan arkadaşları daha sonra o halde çiftetelli oynadı. Daha sonra Fenerbahçeli damada Galatasaray forması giydirilerek, eve getirildi.

DAMADIN KAFASINDA YUMURTA KIRIP OTOMOBİL FIRÇASIYLA YIKADILAR
Galatasaray forması giydirilerek eve getirilen damadın çilesi burada da bitmedi. Damadın arkadaşları düğün sahibinden süpürge, leğen, yumurta, tuz ve bebek emziği istedi. Malzemelerin gelmesiyle birlikte Tetik’in kafasında yumurta kıran arkadaşları, damadı leğenin içine oturtup, otomobil fırçasıyla sabunlayıp bir güzel yıkadılar. Daha sonra damadın arkadaşları boynuna tuz, patlıcan ve bebek emziği astı. Emziği tuza bastırarak, damadın emmesini istediler. Eğlenceli anların ardından damadın arkadaşları bununla da kalmayıp, son olarak evin camlarını kırdılar. Bu anı izleyen köy sakinleri ise eğlenceli anlar yaşadı. Daha sonra temizlendikten sonra tekrar kahveye getirilen damat, arkadaşları tarafından giydirildi.
Bu durum ile ilgili görüşlerini ifade eden damat Cüneyt Tetik, “Ben de zamanında yapmıştım. Bugün benim en mutlu günüm. Bu gelenek köyümüzde uzun zamandır devam ediyor. Bugün bana Galatasaray forması da giydirdiler. Ama her şeye rağmen çok güzel bir gün oldu” dedi.
Damadın arkadaşları ise “Geçmişten gelen gelenekleri sürdürüyoruz. Bunları yaparken çokta eğleniyoruz. Bizim burada düğünler böyle eğlenceli geçiyor” dediler.
Damadın babası Halil Tetik ise “Bu adetler her düğünde oluyor. Bu yüzden oğlum ve arkadaşları bugün eğlenceli bir gün yaşadı. Ama bunlarda güzel şeyler. Zaten bugün bizim en mutlu günümüz. Her şey çok güzel oluyor” diye konuştu.
(İHA)